Kamu Bankaları Kredi Faizlerini Yükseltti

Kamu Bankaları Kredi Faizlerini Yükseltti
Kamu Bankaları Kredi Faizlerini Yükseltti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu bankaları tarafından pandemi sürecinde ekonomiyi hareketlendirmek ve vatandaşların ihtiyaçlarına daha uygun koşullarda erişmesi amacıyla son derece uygun faiz oranlı, uzun vadeli ve belirli süre geri ödemesiz kredi destek paketlerinin faiz oranlarında değişikliğe gidildi. Bu değişikliğin temel nedeni ise kullandırılan bu kredilerin ev, araç ve tatil fiyatlarını oldukça arttırması olarak gösteriliyor. Son dönemde yıllık enflasyon oranının çift hanelerde kalmaya devam etmesi ile birlikte kamu bankaları tarafından böyle bir adım atıldığı ön görülüyor. 

Konut Kredisi Faiz Oranları 0,87 Oldu 

Kamu bankaları tarafından gerçekleştirilen kredi faiz oranları artırımı kapsamında ilk 120 ay vadeli konut kredileri için geçtiğimi haftalarda 0.79’a çıkartılan faiz oranının 0,87’ye yükseltildiği açıklandı. İkinci el konutlar kampanyası kapsamında ilk etapta yüzde 0.74 faiz, 180 ay vade ve 1 yıl geri ödemesiz olarak hayata geçirilmişti. Bu ilk kampanyaya çok yoğun bir ilgi olmuş ve vatandaşlar âdete bu avantajlı konut kredisinden yararlanmak için atağa kalkmıştı.

Fakat daha sonra konut sahipleri tarafından fiyatların suiistimal edilerek aşırı artırılması ile birlikte kamu bankaları faiz oranlarında değişiklik yapmaya başlamıştı. Kamu bankaları faiz artırımı ile birlikte, sıfır konut alımı için kullandırılan kredilerde ilk 12 ay geri ödemesiz imkanını da kaldırdığını açıkladı. Bu kararla birlikte sıfır konut alanlar kredi ödemelerine hemen başlamak zorunda kalacaklar.

Tüketici ve Konut Kredisi Faiz Oranları Yükseldi

Kamu bankaları faiz artırımını sadece konut kredilerinde yapmadı. Kamu bankaları tarafından verilen piyasa şartlarına göre son derece avantajlı koşullarda olan taşıt ve ihtiyaç kredi faiz oranlarında da büyük bir değişikliğe gidildiği görülüyor. Kamu bankaları tarafından açıklanan yeni kredi faiz oranlarına göre tüketici kredisinde ise faiz oranı 1,12’ye yükseltir liken taşıt kredisinde de 0,82 olan faizler yüzde 1,17’ye yükseltildiği bilgisine yer verildi. Bu sayede kamu bankalarından avantajlı kredi kullanma döneminin de çok büyük oranda son bulduğu ifade ediliyor.

Kamu Bankaları Kredi Faizlerini Yükseltti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın