THY’ye Tepkiler Büyüyor

THY’ye Tepkiler Büyüyor
THY’ye Tepkiler Büyüyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona virüs pandemisinin en çok etkilediği sektörlerin başında havacılık sektörü geliyor. Ülkemizde havacılık sektörünün en büyük şirketi olan THY ise bu anlamda süreci en çok geçiren şirketlerin başında geliyor. Bu süreçte Türk Hava Yolları yönetimi çalışanlarının maaşından indirim talebi yetkili sendika Hava-İş tarafından olumlu karşılanmıştı. Fakat bu süreçte THY’nin yüzde 50’ye varan indirim isteği sadece Türkiye’de değil Uluslararası Taşımacılık İşçileri federasyonu tarafından da tepki ile karşılandı.

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) tarafından Türk Hava Yolları’na yapılan çağrıda Hava-İş sendikası ile pazarlığa devam edilmesi gerektiği vurgusunda bulunuldu. Ayrıca ITF yaşana bu süreçte THY’nin yaşanan bu zor durumdan kendine avantaj sağlama niyetinden vaz geçmesi çağrısı yapıldığı görülüyor.

THY Yüzde 30 İndirimde Diretiyor

THY sendikaya ilettiği protokol metni kapsamında kokpit personeli için yüzde 50, kabin personeli için yüzde 35, yer personeli için ise yüzde 30 kesinti yapılarak ücretlerin yeniden belirlenmesini talep ediyor. Sendikalar ise kokpit personeli için yüzde 40, kabin personeli için yüzde 30, yer personeli için ise yüzde 25 oranında kesinti yapılmasını kabul ediyor. Ayrıca maaşı 5000 TL ve altında olan çalışanların maaşlarından kesinlikle hiçbir kesinti yapılmaması talep ediyor.

THY ise kendi belirttiği rakamlarda indirim olmasında oldukça ısrarcı davranıyor. Hava-İş sendikası içinde bulunulan zorlu süreci göz önüne alarak oldukça yapıcı bir şekilde indirim teklifine yaklaştığı fakat THY tarafından ısrarcı ve anlaşmaz tutum sebebiyle şimdilik maaş indirim konusunda herhangi bir anlaşmanın yaşanmasının oldukça zor olduğu ifade ediliyor.

39 Bin Çalışan Gelişmeleri Endişe İçerisinde Takip Ediyor

THY bünyesinde toplamda 39 bin 84 çalışan bulunuyor. Çalışanların çok büyük bir kısmı ise yaşananları büyük bir endişe ile takip ediyor. Maşlarında yaşanacak yüzde 50 oranında bir indirimin kendilerini oldukça zor durumda bırakacağını ifade eden çalışanlar THY ile Hava- İş arasında bir anlaşma olmaması durumunda THY’nin işten çıkarma yasağının bitmesi ile birlikte büyük çağlı işten çıkarmalara başlamasından endişe duyuyorlar.

THY’ye Tepkiler Büyüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın