Kamu Personeli Alımlarında Mülakat Kaldırılacak mı Bugün Belli Oluyor

Kamu Personeli Alımlarında Mülakat Kaldırılacak mı Bugün Belli Oluyor
Kamu Personeli Alımlarında Mülakat Kaldırılacak mı Bugün Belli Oluyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS adaylarının en büyük taleplerinden biri olan kamuya personel alımlarında sözlü veya mülakat uygulamasının kaldırılması. Milyonlarca lise önlisans ve lisans mezununun beklentisi mülakat uygulamasının özel durumlar ve gerekli olmayan meslekler için kaldırılması yönünde.

2 Mart 2021 Sallı Günü İtibarıyla Belli Oluyor

Kamuoyuna yansıyan mülakatın kaldırılacağı haberlerinden sonra milyonların gözü bugün açıklanacak İnsan Hakları Eylem Planında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün itibarıyla canlı olarak açıklanacak eylem planındaki en önemli konular arasında kamuda mülakatla personel alımları da olacak.

Bazı Alanlar İçin Mülakat Olacak

Mülakatın tüm kamuda kalkması yönünde Milyonlarca ortaöğretim mezunu, önlisans mezunu ve lisans mezunu adayın gözü kulağı bugünkü açıklamalarda olacak. Mülakatın tamamen kaldırılması düşünülmüyor. Özellikle mülakat sınavları iş niteliğinin gerektirdiği durumlar dışında kaldırılması yönünde bir açıklama beklenmekte.

Bu kapsamda kamuya ilk defa atamalarda, kadrolu veya sözleşmeli memur alımlarında, hatta kamu işçisi alımlarında yer alan mülakat engelinin bugün açıklanacak İnsan Hakları Eylem Planında yer alması bekleniyor.

Mülakat Neden Kalkmalı

Milyonlarca KPSS adayı, vatandaşlar, aileler, öğrenciler ile beraber tüm sendika ve konfederasyonlar kamuda liyakat ilkesinin tesis edilmesi için mülakat alımlarının kaldırılmasını talep ediyor.

Örneğin öğretmen atamalarında yer alan mülakat sınavlarına verilen puanlar Bakan Ziya Selçuk’un talimatıyla KPSS ile aynı puan verilmesi yönünde olmuştu. Fakat bu yeterli değildir. Mevzuatlarda yer alan mülakat sınavı uygulamasının tamamen kaldırılması ve kanun ve yönetmeliklerde de KPSS’nin üstünlüğü yer alması gerekmektedir.

Kamu Personeli Alımlarında Mülakat Kaldırılacak mı Bugün Belli Oluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın