Kamu Personeli İçin Özel Program Geliyor

Kamu Personeli İçin Özel Program Geliyor
Kamu Personeli İçin Özel Program Geliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Cumhurbaşkanlığı yıllık programı kamu personeli için yeni ve önemli düzenlemeler içeriyor. Düzenleme ile kamu personelinin niteliğinin artması için programlar düzenlenecek yine özel sektörde çalışanlar ile ilgili, çalışan sigortalının prime esas kazancı geçen aya göre yüzde 20 veya üzerinde azalırsa bilgilendirme mesajı gönderilecek. Yine kayıt dışı istihdam konusunda riskli olan ve tahmin edilen işverenlere yönelik bilgilendirme mektupları gönderilecek. 

Memurların iş hayatını etkileyecek yeniliklerden bir tanesi hayata geçiriliyor. Düzenlemeden alınan bilgilere göre 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı yıllık programında önemli düzenlemeler yer almakta. Bunlardan biri eksik pirim yatırılan çalışana bilgilendirme sms’i atılacak. Diğer bir önemli gelişme ise eksik ücret bildiren işverene mektup gönderilecek.

Memurun Niteliği Artacak

Kamu personelinin niteliklerinin artması için hizmet içi eğitimler yapılacak. Aday memurlar ile görevde yükselme ve unvan değişiklikleri yönetmeliklerinde değişikliklere gidilecek. Kamuda yöneticilik becerilerinin artması için özel eğitim programları düzenlenecek.

Çiftçiler ve mevsimlik işçiler gibi yılın belli dönemlerinde kazanç elde edenleri de ilgilendiren detaylar içeren programa göre bu iş kolunda olanlar içi özel prim ödeme dönemi belirlenecek. Tarım veya orman işlerinde hizmet sözleşmesi ile birlikte süresiz çalışanların prim ödemeleri hasat zamanına göre yeniden belirlenecek.

İşgücü piyasasının gereksinimlerine göre esnek çalışma biçimleri kolaylaştırılacak ve esnetilecek. Yine bu konuyla ilgili denetimler arttırılacak. Bunların yanında iş ve meslek danışmalığı hizmeti geliştirilecek. Gençlerin işe girişlerinin kolaylaşması için staj, işbaşı eğitim programları etkinleştirilecek. Gençlerin katılacağı mesleki eğitim kurslarına ise devam edilecek.

Gayrimenkule Yeni Vergi Modeli

Çalışma hayatı ile ilgili konuları içeren yıllık planda ayrıca gayrimenkul vergi modeli de yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı yıllık programı konut alım satımındaki yüksek fiyatlara son verecek ve sektörde yeni bir disiplin sağlayacak. Toplu değerleme Sistemi 2021 yılında devreye konulacak. Böylece vergilendirmelerde daha adaletli bir dağılım meydana gelecek. Tüm bu gelişmeler ve daha fazlası yıllık planda yer almakta ve hayatımıza girmektedir.

Kamu Personeli İçin Özel Program Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın