Karanfilin Sağlığa Faydaları Nelerdir? Nerelerde Kullanılır

Karanfilin Sağlığa Faydaları Nelerdir? Nerelerde Kullanılır

Çiçekli bir tomurcuk olan karanfil, yiyeceklere lezzet kattığı kadar sağlık için de oldukça faydalıdır.

Karanfilin Faydaları

Karanfil bir baharat türüdür. Tane olarak ya da öğütülmüş şekilde kullanılabilir. Aromatik tadı sayesinde özellikle tatlılarda kullanılmaktadır. Lezzetinin yanı sıra yüksek antioksidan, vitamin ve mineral içerir. Bu sayede sağlığa oldukça faydalıdır. 

Karanfilin faydaları bilindiği zaman daha çok kullanılacaktır. Karanfilde bulunan manganez sayesinde beyin işlevleri daha iyi işleyecektir. C ve K vitaminleri bağışıklığı arttırır ve kan pıhtılaşması önlenir. İçerisindeki K vitamini kemik sağlığına iyi gelir. Vücutta varsa tümörlerin büyümesi önlenecektir. 

Karanfil sindirime iyi gelir ve mide sağlığını korur. Bu yüzden yemeklerden sonra karanfil çiğnenir. Mide ülserini iyileştirici etki gösterir. Özellikle karanfil yağı kullanılması mide sağlığına iyi gelecektir. Aynı zamanda bronşit, astım ve soğuk algınlığı, öksürük gibi solunum yolu hastalıklarını tedavi eder. 

Karanfilde anti bakteriyel özellikler bulunur ve diş ağrısını yatıştırır. Bu yüzden diş ağrısı olanlar oraya karanfil koyabilir ya da karanfil çiğneyebilir. Karanfilin yatıştırıcı özelliği sayesinde baş ağrılarına da iyi gelebilir. Ağrılı durumlarda karanfil çayı içmek iyi gelecektir.

Karanfilin bir faydası da karaciğer içindir. Karaciğer sağlığını korumak için de tüketilebilir. Karanfil soğuk içeceklerde, reçellerde, tatlılarda sıklıkla kullanılmaktadır. Hatta pilav, dolma gibi yemeklere de lezzet verir. Yenibahar baharatının içinde de karanfil bulunduğu için yenibahar kullanılmalıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.