KHK’lı Taşeronların Sorunları Bakan Selçuk’a İletildi

KHK’lı Taşeronların Sorunları Bakan Selçuk’a İletildi
KHK’lı Taşeronların Sorunları Bakan Selçuk’a İletildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda kadro alan taşeron işçilerin sorunları devam ediyor. Öz Sağlık İş sendikası tarafından HAK-İş’in de desteğiyle sorunlar masaya yatırıldı ve konunun ilk muhatabına Bakan Selçuk’a iletildi.

696 sayılı KHK ile kamu kurum ve kuruluşlarında daimi işçi kadrosu alan taşeron işçilerin birçok sorununa çözüm maalesef henüz bulunamadı. 100 binlerce taşeron çalışan nakil, becayiş ve zorunlu emeklilik başta olmak üzere birçok soruna çözüm bulunmasını bekliyor.

Taşeron Sorunları Masada

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a iletilen resmi yazı ile kamuda kadro alan taşeronların “Tayin, Nakil Hakkı ve Zorunlu Emeklilik” ile ilgili en önemli üç sorunu masaya yatırıldı ve sorunun çözülmesi talep edildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gönderilen rapor ile de ayrıca Bakanlık bünyesinde çalışmakta olan sosyal hizmet personelinin de acil çözülmesini beklediği konu gündeme getirildi. Saha raporu olarak Bakanlığa gönderilen yazı ile sorunların çözülmesi gündeme getirildi.

Kamuda Taşeronların En Temel Sorunları

Öz Sağlık İş sendikasının gönderdiği yazıda özellikle şu konulara değinildi ve çözüm üretilmesi noktasında ciddi adım atılması istendi.

Kadro alan taşeron işçiler nakil ve tayinle ilgili sorunlar yaşamaktadır.

Kadro alan taşeron çalışanlar çalışma sürelerinin de yaşlılık ayrığı alınması (emeklilik) için hak kazanılan tarih ile sınırlandırıldığı belirtildi.

Bakanlığa gönderilen yarıda 696 sayılı KHK kapsamında kadro verilen işçilere aynı zamanda nakil ve tayin hakkı da verilmesi için düzenleme yapılması gerekliliğine değinildi. Ayrıca işçilerin çalışma sürelerindeki bu kısıtlamanın da kaldırılması talep ediliyor.

Taşeron kadrosu alan işçilerin aile birliğinin sağlanması, eğitim ve sağlık haklarının verilmesi, çalışma haklarının korunması ve tüm kamu çalışanları arasında eşitliğin sağlanması için cddi bir adım atılması yönünde talep Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’a iletildi.

KHK’lı Taşeronların Sorunları Bakan Selçuk’a İletildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın