Koronavirüs Aşısı Sonrasında Hasta Olanlar İçin Açıklama

Koronavirüs Aşısı Sonrasında Hasta Olanlar İçin Açıklama
Koronavirüs Aşısı Sonrasında Hasta Olanlar İçin Açıklama
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

 

Yerinde karar sürecinin başladığı şu günlerde aşılama süreci de devam ediyor. Okulların 2. haftasına girildi. Bu hafta sonu da ilk kez kısıtlamalar uzun süre sonra kaldırılmıştı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu da gerekli gördüğü önerileri kabineye iletmekte ve tedbirler bu kapsamda alınmaya devam etmektedir.

Öte yandan Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz tarafından da önemli bir açıklama geldi. Yavuz açıklamasında İstanbul’daki duruma ve Türkiye’nin faz 3 aşı çalışması sonuçlarına dair önemli değerlendirmeleri sundu.

Bu kapsamda kapalı mekanlarda İstanbul için maskesiz bir şekilde kahve içmenin çok erken olduğunu belirtti. Aşı çalışmaları ile ilgili olarak da Sağlık çalışanlarına 28. günde değil 14. günde 2. doz aşının yapılmalıydı şeklindeki yorumları değerlendirdi. İkinci doz aşılamanın enfeksiyonun düşüş gösterdiği bir dönemde zaten bittiğini belirtti.

Aşıdaki çalışmalarda asıl yüksek etkinin 21. günden sonra oluşmaya başladığının gözlemlendiği ve bu hesaplamalar göz önüne alınarak aşılamanın yapıldığını açıkladı.

Faz 3 Değerlendirmesi

Faz 3 sonuçlarını da değerlendiren Yavuz, ülkemizde yaygın kullanıma geçilmiş olan Sinovac firmasına CoronaVac aşısının neden Brezilya’daki sonuçlardan farklı olduğuna değindi.

Prof. Dr. Yavuz açıklamasında Brezilya’dakinden farklı faz 3 sonuçlarını değerlendirdi. Türkiye’de hem halk hem de sağlık çalışanlarının aşılamaya dahil edildiği belirtildi. Çalışmaya katılımın daha fazla olduğunu ve Türkiye’deki çalışmaların PCD ile doğrulanması gerektiğini ve bu kapsamda aşının etkinliğinin de 83.5 olarak gözlemlendiği belirtildi.

Aşılamadan Sonra Hastalık Hafifleyecek

Koronavirüs aşısı olduğu halde hastalananların daha hafif bir hastalık dönemi geçirdiği belirtildi. Ağır hastalık veya ölümlerden koruma beklentisinin de olduğu açıklanırken, 2. doz aşının yapılmasından sonra 14 gün geçince de kişilerin hasta olabileceği ancak hastalığın hafif atlatılacağı belirtildi. Ağır hastalanma riskinin 0 olduğu belirtilirken, ağır olan bir hastalığın şu ana kadar görülmediği belirtildi ve bunun da çok iyi bir durum ifade edildi.

Koronavirüs Aşısı Sonrasında Hasta Olanlar İçin Açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın