Kısa Çalışma Ödeneği Ödemeleri Bugün Yapılacak

Kısa Çalışma Ödeneği Ödemeleri Bugün Yapılacak
Kısa Çalışma Ödeneği Ödemeleri Bugün Yapılacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3,2 Milyon Çalışan Faydalanacak

AVM, kafe, restoran, eğlence mekanları gibi pek çok kurum Koronavirüs nedeniyle işlerine ara vermek zorunda kaldı. Bu durum işçilerin de maaş alamamalarına neden oldu. Devlet de tedbir alarak kısa çalışma ödeneği uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama ile çalışılmayan dönemler için işçilere ücret ödemesi gerçekleştirilecek. Ödenekten faydalanmak için şimdiye kadar 300 bin firma başvuruda bulundu. Bu firmalarda çalışan toplam personel sayısı ise 3,2 milyon olarak belirlendi. 

Nakdi Ödeme Yapılacak

Kısa çalışma ödeneğinden ve aynı zamanda işsizlik maaşından da faydalanamayan kişiler için devlet bir kanalı daha hayata geçirdi. Buna göre günlük olarak nakdi ödeme gerçekleştirilecek. İşsizlik maaşı için İŞKUR’a başvurup olumsuz yanıt alanlara bu ödeme otomatik olarak yapılacak. Nakdi ödemeler ise Cuma günü itibariyle başlayacak. 

Ücret ödemesi günlük 39,24 lira olarak gerçekleştirilecek. Brüt olarak 1177 lira olacak ödemeden 8.93 liralık vergi kesintisi yapılacak. Böylelikle net olarak 1168 lira ödeme yapılmış olacak. 17 Nisan tarihi itibariyle başlayacak ödemeler 17 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Bu ay yapılacak ödemeler 14 günlük olacak ve tutarın yarısı kadar bir ödeme gerçekleştirilecek. Diğer aylarda ise tam olarak ödeme gerçekleştirilecek.

Kısa Çalışma Ödeneği Ödemeleri Bugün Yapılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın