Konut Satışlarında Artış Devam Ediyor

Konut Satışlarında Artış Devam Ediyor
Konut Satışlarında Artış Devam Ediyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK tarafından 2020 yılı Ağustos ayı konut satışı verileri açıklandı. Yapılan açıklamaya göre 2020 yılı Ağustos ayı konut satışları 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 54,2 artarak 170 bin 292 olarak gerçekleşti. Ekonomi uzmanları kamu bankaları tarafından ilk yıl geri ödemesi ve uygun faizli konut kredisi kampanya şartlarında değişikliğe gidilmesine rağmen konut satışlarında artışın devam etmesinin ekonomiye olan güvenini bir işareti olduğunu gösterdiğini ifade ediyor. Konut satışlarında ki artışın devam etmesi ile birlikte 2021 yılı itibari ile kamu bankaları tarafından yeni konut finansman destek kampanyalarının yapılabileceği ifade ediliyor.

Konut Satışında İlk Sıra İstanbul’un Oldu

Konut satışlarının illere göre değerlendirilmesinde ise İstanbul 30 bin 292 konut satışı ve toplam satış içerisinde ki yüzde 17,8‘lik pay ile en yüksek paya sahip olduğu görülüyor. Satış sayılarına göre İstanbul’u 17 bin 131 konut satışı ve yüzde 10,1 pay ile Ankara, 11 bin 145 konut satışı ve yüzde 6,5 pay ile İzmir takip ediyor. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 13 konut ile Hakkâri, 22 konut ile Ardahan ve 99 konut ile Şırnak olması ise rakamlarda en çok dikkat çeken noktalardan biri olarak ön plana çıkıyor.

İpotekli Konut Satışında Yüzde 122 Artış

Açıklanan konut satışı rakamlarına göre Türkiye genelinde ipotekli konut satışları 2020 Ağustos ayında 2019 yılı Ağustos ayı verilerine göre yüzde 122,6 artarak 76 bin 19 olarak gerçekleşti. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payının ise yüzde 44,6 olarak son gerçekleştiği görülüyor.

İpotekli satışlarda İstanbul 15 bin 367 konut satışı ve yüzde 20,2 pay ile ilk s ıradaki yerini koruduğu görülüyor. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı 2020 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,3 artarak 52 bin 123 sayısına ulaştığı görüldü. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 30,6 oldu. Bu artış ise geçmiş aylara göre iyimser olarak algılanıyor.

Konut Satışlarında Artış Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın