Meslek Liselerinde Uzaktan Eğitim Sorunu

Meslek Liselerinde Uzaktan Eğitim Sorunu
Meslek Liselerinde Uzaktan Eğitim Sorunu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okullar 21 Eylül tarihinde ana sınıfı ve 1. Sınıf öğrencileri için yüz yüze eğitime açılıyor. Fakat diğer sınıflar için sürecin nasıl işleneceği ve yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceği hala belirsizliğini koruyor. Bu noktada bu belirsizlikten en çok etkilenen okulların başında ise meslek liseleri geliyor.

Meslek liselerinde derslerin yüzde 70’lik kısmı uygulamalı ders ve 12. Sınıf öğrencileri için haftanın 3 günü işletmelerde beceri eğitimi şeklinde gerçekleşiyor. Uzaktan eğitim olması durumunda ise uygulamalı derslerin online olarak verilmesi hiçbir anlam ifade etmiyor. Ayrıca bazı sınıflarda 30’un üzerinde öğrencinin atölyelerde aynı anda uygulama yapma zorunluluğu bulunuyor. Bakanlığın bu durum ile ilgili çalışma başlattığı ve soruna çözüm üreteceği belirtiliyor.

Uygulamalar 8 Kişi İle Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düşünülen uygulamaya göre uzaktan eğitim yönünde karar bile alında uygulama dersleri 8’er kişilik guruplar halinde okulların atölyelerinde gerçekleştirilecek. Öğrenciler 8’er kişilik guruplarda haftanın 2 günü uygulama derslerini alan öğretmenleri ile uygulayacak. Diğer günler ise uzaktan eğitim ile internet üzerinden online eğitim görecekler. Öğretmenler ise haftanın 6 günü atölyede 8’er kişilik gruplara uygulama derslerini işleyecek. Milli Eğitim Bakanlığı bu yöntem ile birlikte meslek lisesi öğrencilerinin durumlarına çözüm bulmayı amaçlıyor.

12. Sınıflar Stajlarını Yapacak

Meslek liselerinin 12. Sınıfa gelen öğrencileri ise pandemi sürecinde daha önceden belirlenen işletmelere gitmeye devam edecek. Burada haftanın 3 günü yerine 4 günü olabilecek bir İşletmelerde Beceri Eğitimi düzenlemesi yapılabileceği ifade ediliyor. İşletmelerde beceri eğitimi alan öğrenciler haftanın bir günü de kalan kültür dersleri için online eğitime tabi tutulacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanması planlanan bu yeni sistem süreç için en uygun sistem olarak görülse de öğrencilerin gruplara ayrılması dolayısı ile öğretmen ihtiyacının artacağı ve bakanlığın bu ihtiyacı ücretli öğretmen istihdam ederek karşılayacağı ön görülüyor. 2021 Mart ayı itibari ile ise eski sisteme geri dönülecek.

Meslek Liselerinde Uzaktan Eğitim Sorunu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın