Konut Satışlarının Bir Önceki Yıla Göre Artmasının Nedenleri

Konut Satışlarının Bir Önceki Yıla Göre Artmasının Nedenleri
Konut Satışlarının Bir Önceki Yıla Göre Artmasının Nedenleri
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karşılaştırma yapılan birer yıl ara ile haziran ayı ev satışlarının ekonomi üzerinde emlak konut vergileri de göz önüne alındığında artışın belli başlı ana sebepleri bulunmaktadır. Bunlardan ilki şüphesiz ki corona virüs nedeni ile bankaların sağlamış olduğu düşün kredi faizleri. 

Corona Virüsle mücadelede Evsiz Kimse Kalmasın 

Bankalar her zaman için krizi fırsata çevirme konusunda uzmandır. Bu anlamda düşünüldüğünde corona virüsle mücadele aşamasında ev kirası derdi ile uğraşmak yerine düşük faizle kredide kira öder gibi ev sahibi olmak büyük bir avantaj sağladı. 

Çekilen kredi faizi hem düşük hem de ev alacak kimselerin rahatlıkla ödeme yapmaları sağlandı. Bu sayede de hem ödeme rahatlığı hem de kişilerin çekmiş olduğu kredilere istinaden çekmiş oldukları toplam anaparadan daha uygun bir fiyata geri ödeme sağlanmış oldu.

Yapılan istatistik verilerine göre geçtiğimiz yıl Haziran ayı ev satışları ve 2020 yılı Haziran ayı ev satışlarının verileri karşılaştırıldığında yüzde 209.652 artış olduğu kayıtlarsa yerini aldı. Bu anlamda düşünüldüğünde corona virüs tedbirlerini artıran bankaların kişilerin de daha rahat faydalanmaları adına düşük faizli krediler ile düşük ödemeli fırsatlar ve kampanyalar yayınladı. 

Bankaların Corona Virüs Kapsamında Uyguladığı Kampanyalar 

Bankalar kredi faizlerini 0.78’ e kadar indirdiği corona virüs pandemi döneminde aynı zamanda da ihtiyaç kredisi ve araba kredisi için de uyguladığı farklı kampanya ve uygulamaları bulunuyor.

Bu uygulamalara istinaden emlak konut firmaları da bankalarla eşdeğer kampanyalar ile hemen herkesi ev sahibi yapmayı hedefliyor. Özellikle son 10 yılın tüm aylık verilerine bakıldığında özellikle 2019 Aralık ayı ekonomi pozitif verileri ve pandemi dönemi kredi faiz oranlarına da bakıldığında en yüksek satış oranların gözlendiği kayıtlara geçmiştir.

Yukarıda da bahsedilen nedenler doğrultusunda Haziran ayı 2020 yılı ve Aralık ayı 2019 yılı karşılaştırıldığında yükselmenin Haziran 2020 yılında olduğu kayıtlara geçmiştir.

Konut Satışlarının Bir Önceki Yıla Göre Artmasının Nedenleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın