Korona Tablosundaki Artışın Nedeni Belli Oldu

Korona Tablosundaki Artışın Nedeni Belli Oldu
Korona Tablosundaki Artışın Nedeni Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2 Gündür Vaka Sayısı Artıyor

4 Mayıs’ta 1.614 olan vaka sayısı, 5 Mayıs’ta 1832 ve 6 Mayıs’ta 2253 kişi oldu. Son 1 haftadır devam eden vaka sayısındaki düşüş, son 2 gündür yükselme eğilimindedir. Bu artış ikinci dalga riskini de yeniden gündeme getirmiştir.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu artışın sebebini twitter üzerinden açıkladı. Bu artışın sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından insanların çarşı, Pazar ve marketlere akın etmesinden kaynaklandığını söyledi. Virüs şu anda pusuda beklemektedir ve en ufak bir fırsatta bulaşıcılık yeniden artacaktır. Bu yüzden rehavete kapılmamak ve dikkatli olmaya devam etmek gerekir.

Önlemlere Devam Edilmelidir

Zorunlu haller dışında evden çıkılmamalı ve temastan kaçınılmalıdır. Maske kullanımı, sosyal mesafenin korunması, ellerin yıkanması gibi kurallara dikkat etmek gerekir. Bundan sonraki normalleşme virüsle yaşamayı öğrenme sürecidir. Kesinlikle salgın bitti denilemez. 

Kontrollü sosyal hayata alışmak ve önlemlerle yaşamayı öğrenmek gerekiyor. Özellikle normalleşme sürecinde herkes aynı anda sokaklara, çarşı pazara akın etmemelidir. Sokağa çıkma yasağı olan gruplara verilen izinler rahatlama getirmemelidir. Bu günlerde sokaklarda, park ve bahçelerde yığılma olmamalıdır. Sosyal mesafeyi koruyarak dışarı çıkmak gerekir.

Korona Tablosundaki Artışın Nedeni Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın