Korona Tedavisinde Remdesivir Başarısız Oldu

Korona Tedavisinde Remdesivir Başarısız Oldu
Korona Tedavisinde Remdesivir Başarısız Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bekleneni Vermedi

Dünya Sağlık Örgütü tarafından kurulan klinik deneme tabanında kovid 19 için üzücü bir gelişme yayınlandı. Daha önce yaşanan SARA ve MERS salgınlarının tedavisinde kullanılan Remdesivir’in korona virüs için de başarılı olacağı düşünülüyordu. Çünkü bu virüslerin hepsi aynı aileden gelmektedir. Hatta bu bilgiden ötürü piyasalarda stok sıkıntısı yaşanıyordu. Ancak yapılan çalışmalar hüsranla sonuçlandı.

Umut vaat eden Remdesivir için ilk kez tam kapasiteli klinik testi yapıldı. Araştırmadan 237 hasta kullanıldı. Bir kısmına bu ilaç verilirken bir kısmına ise verilmedi. Deneme aşamasında ilacın hiçbir olumlu etkisi gözlemlenmezken, yan etkilerden ötürü araştırma erken sonuçlandırılmak zorunda kaldı. 

Aşı ve İlaç Denemeleri Devam Edecek

Yapılan bu test çalışması DSÖ sitesinde yayınlandı. Ancak kısa süre sonra kaldırıldı. Çünkü yayınlananın araştırmacılar tarafından gönderilen taslak olduğu anlaşıldı. Diğer uzmanlar tarafından raporun incelenmesinden sonra araştırmaya son hali verilerek yeniden yayınlanacaktır.

Raporda sonuç olarak remdevisirin hastalarda olumlu bir etkisinin gözlemlenmediği yer aldı. Kovid 19 hastaları bu ilaçtan virolojik ya da klinik olarak bir fayda görmedi. Hatta 18 hastada yüksek yan etkilerden ötürü ilacın kullanımına erken son verildi. bu araştırma ile korona virüsün tedavisinde umut bağlanan bir ilaç daha ihtimal dışına çıktı.

Korona Tedavisinde Remdesivir Başarısız Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın