Tatil Sezonu İçin Normalleşme Takvimi Belli Oldu

Tatil Sezonu İçin Normalleşme Takvimi Belli Oldu
Tatil Sezonu İçin Normalleşme Takvimi Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehirlerarası Seyahat Yasağı Kalkacak

Korona virüsten pek çok sektör yakından etkilendi. Ancak Türkiye erkenden alınan sınırlı önlemlerle virüsü hafif atlatan ülkelerden olayı hedefliyor. Bu kapsamda turizm sezonunda tercih edilen ülkeler arasında yerini alacaktır. Mayıs sonu itibariyle turizm için normalleşme takvimi başlayacaktır.

Yine Mayıs sonunda şehirlerarası seyahat yasağının kalkması hedefleniyor. Böylece iç turizm başlayacak ve yerli turist tatil yapabilecektir. Yurtdışından ise ilk etapta vaka sayısı sıfır olan ülkelerle uçuşlar başlatılacaktır. Ağustos ayında dış turizmin canlanması bekleniyor. 

Oteller Bu Kurallara Uyacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sektör temsilcileri bir araya gelerek normalleşme takvimi hazırladı ilk etapta oteller yarı kapasitede müşteri alacaktır. Açık büfeler açılmayacaktır ve butik otel şeklinde hizmet verilecektir. Yine tatil mekanlarında bulunan restoran ve eğlence mekanları da yarı kapasite ile hizmet verecektir.

Müşteriler otellere alınırken muayene edilecek ve otel çalışanları özel kıyafetlerle hizmet verecektir. Restoranlarda sandalye sayısı azaltılacak ve mesafe ayarlanacaktır. Sahillerde şezlong sayısı sınırlanacaktır. Otellerde aileye özel yer seçenekleri sunulabilecektir. Tüm otellerde 7/24 hizmet veren sağlık personelleri bulundurulacak. Tekne ve yat turlarında kişi sayısı sınırlandırılacaktır.

Bakanlık tarafından oteller denetlenerek uygun görülenlere sertifika verilecektir. Vatandaşların buraları tercih etmesi istenecek.

Tatil Sezonu İçin Normalleşme Takvimi Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın