Korona Virüs Poşetten Bulaşır mı

Korona Virüs Poşetten Bulaşır mı
Korona Virüs Poşetten Bulaşır mı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

%90 Damlacık ile Bulaşıyor

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsün nasıl bulaştığı konusunda yalan yanlış pek çok bilgi dolaşıyor. Bu bilgiler insanların tedirgin olmasına neden oluyor ve psikolojik rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olabiliyor. Bu konudaki tereddütleri gidermek isteyen Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, virüsün poşet ya da koli ile bulaşmadığını açıkladı. Hastalığın esas olarak %90 gibi çok büyük bir oranda damlacık  yolu ile bulaştığı Ceyhan tarafından ifade edildi.

Bazı evlerde poşet veya kolilerin dezenfekte edilerek havalandırıldığı görülüyor. İşte bu gibi durumlar insanların giderek paranoyak davranışlar sergilemesine neden oluyor. Ceyhan bu tür davranışlar karşısında sadece sosyal mesafeyi korumanın ve maske kullanmanın yeterli olduğunu belirtiyor.

Özellikle kalabalık mekanlara maske kullanmadan girmemek gereklidir. Bu sadece maske takan kişi açısından değil diğer insanlar açısından da önemlidir. Böylelikle virüsün yayılımı büyük oranda engellenmiş olacaktır. Şimdiye kadar elde ettiğimiz başarıların kaybolmaması adına tedbiri elden bırakmamak son derece önemlidir.

Sağlık Bakanlığı her geçen gün vakaların azalması karşısında tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini vurguluyor. Zira ikinci bir dalganın başlaması durumunda virüs yeniden hızla yayılabilir. Aşı bulunana kadar tüm herkes risk altında olduğu için virüse karşı herkesin tedbirli davranması gerekiyor.

Korona Virüs Poşetten Bulaşır mı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın