Korona Virüste Ölüm Oranları Düşüşe Geçecek

Korona Virüste Ölüm Oranları Düşüşe Geçecek
Korona Virüste Ölüm Oranları Düşüşe Geçecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sokağa Çıkma Yasakları Çok Önemli

Korona virüs bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal tüm tedbirlere rağmen kovid 19’a yakalandı ve iyileşerek yeniden çalışmalara kaldığı yerden devam ediyor. Bu virüsü yaşamış bir hekim olarak verdiği öneriler herkese ışık tutuyor.

Salgının Türkiye’den önce başladığı Avrupa ülkelerinde 1-2 hafta içinde zirve görülecek ve sonrasında normalleşme başlayacaktır. bu ülkeler baz alındığında ülkemizde Mayıs sonu Haziran başı normalleşme için adımlar atılabilir. Ancak bunun için tedbirlere uymak çok önemlidir. Sokağa çıkma yasakları 2 gün bile olsa olumlu etkisi görülmektedir. 4 günlük yasaktan çok daha iyi verim almak mümkündür.

Yerli Solunum Cihazı

Korona virüsün direkt etkilediği organ akciğerlerdir. Solunum fonksiyonlarının yerine getirilmesi için solunum cihazları büyük önem taşıyor. Yerli solunum cihazı tedavilerde olumlu etki yarattığı gibi dışa bağımlılığı da azaltacaktır. 

Aşı Çalışmaları

Aşı çalışmaları kapsamında ilk olarak virüsün genetik dizini yapıldı. Virüs mutasyona uğradığı için aşı çalışmaları değişerek devam ediyor. Bakanlıkların yanı sıra bilim kuruluşları da bu çalışmaları destekliyor. Ancak beklenen sonuç henüz alınmadı.

Salgınla bizzat mücadele eden biri olan Ünal, vatandaşlara önerilerde bulundu. Mümkün olduğunca dışarı çıkılmamasını istedi. Zorunlu hallerde ise maske takılarak ve sosyal mesafeyi koruyarak dışarı çıkılmalıdır.

Korona Virüste Ölüm Oranları Düşüşe Geçecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın