Kovid 19 Vakalarının Yüzde 56’si İstanbul’da

Kovid 19 Vakalarının Yüzde 56’si İstanbul’da
Kovid 19 Vakalarının Yüzde 56’si İstanbul’da
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk Kez İl İl Veriler Açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam yaptığı basın açıklamasında bu güne kadar paylaşılmayan pek çok veriyi paylaştı.  İl il vaka ve ölüm sayıları ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı. Virüsün bütün illerde görülmesi ile birlikte göç dalgası oluşmayacağı için veriler açıklandı. 

Korona virüs ülkemize geleli tam 23 gün oldu. Bu süre boyunca yaşananlar verilerle açıklandı. Ülke genelinde görülen 15 bin 679 vakanın 8 bin 852’si İstanbul’da görüldü. Nüfusa oranla en fazla vakanın görüldüğü yer ise Isparta oldu. 

İstanbul’u ise 853 vaka ile İzmir ve 712 vaka ile Ankara takip etti. İlk sıraları büyükşehirler çekerken, sıralamayı umrecilerin geldiği iller takip etti. Konya, Kocaeli, Isparta, Sakarya, Adana şeklinde vaka sayısı devam etti. En az vaka görülen il ise 2 kişi ile Burdur ve 3 kişi ile Niğde oldu. 

Can Kayıpları Hangi İllerde?

Açıklanan verilerde illere ilişkin ölü sayıları da belirtildi. Buna göre 117 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul başı çekti. İzmir’de 18, Kocaeli’nde 8 ve Ankara’da 7 kişi hayatını kaybetti. Konya, Zonguldak, Trabzon, Balıkesir, Adana ve Sakarya’da da can kayıpları görüldü. Şu an için diğer illerde virüs sebebiyle hayatını kaybeden kimse bulunmuyor.

Kovid 19 Vakalarının Yüzde 56’si İstanbul’da

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın