Kurban Bayramında Sokağa Çıkma Yasağı Gelmiyor

Kurban Bayramında Sokağa Çıkma Yasağı Gelmiyor
Kurban Bayramında Sokağa Çıkma Yasağı Gelmiyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de son 3 gündür corona virüs sayısı binli rakamların altında çıkmış ve günlük pozitif vaka sayısında gözle görülür bir düşüş yaşanmıştı. Bundan yaklaşık 2 hafta öncesine kadar günlük corona virüs vakası 1200 civarında seyretmesi ve bir türlü binin altına inmemesi ile Kurban bayramı için sokağa çıkma kısıtlamasının olabileceği yüksek sesle dillendiriliyordu.

Fakat son bir haftadır rakamların düşüş trendine girmesi ve 1000 psikolojik sınırının kırılması sonucu vatandaşlar Kurban Bayramı için herhangi bir sokağa çıkma kısıtlaması olup olmayacağının merak ediyordu. Bilindiği gibi geçtiğimiz bayramda yüksek vaka sayılarından dolayı tüm yurt genelinde bayram boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı boyunca herhangi bir sokağa çıkma kısıtlaması olup olmayacağı yönündeki sorulara ise; şuan gündemlerinde herhangi bir sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı yanıtını verdiği görüldü. Cumhurbaşkanı konuşmasının devamında önümüzdeki süreçte vaka sayıları da göz önüne alınarak eğer ihtiyaç olması durumunda ilim Kurulu ile durum değerlendirilmesi yapılabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanının bu açıklaması ile birlikte önümüzde ki dönemde vaka sayılarında anormal artışların yaşanmaması durumunda Kurban Bayramı boyunca herhangi bir sokağa çıkma yasağının olmayacağı şeklinde yorumlandı. Fakat uzmanlar Kurban Bayramı boyunca riskin son derece artacağı uyarısında bulunuyor.

Vatandaşların bayram boyunca eş, dost ve akraba ziyaretlerinden mümkün olduğuna kaçınmaları gerektiği uyarısı yapılıyor. Bazı Bilim Kurulu üyeleri ise Kurban Bayramı sonunda eğer sosyal mesafe, maske ve ziyaret gibi kurallara uyulmaması durumunda vaka sayısının tekrardan binli rakamları geçmesinin kuvvetle muhtemel olduğu yorumları yapılıyor.

Dünyada Yeni Rekor Geldi

Ülkemizde durum şimdilik kontrol altına alınmışken dünyanın birçok ülkesinde ise corona virüs salgını hızla yayılmaya devam ediyor. Bu doğrultuda 16 Mayıs 2020 tarihinde görülen 248 bin 869 vaka sayısı şimdiye kadar bir günde görülen en yüksek vaka sayısı olarak büyük bir endişeye sebep veriyor.

Kurban Bayramında Sokağa Çıkma Yasağı Gelmiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın