LGS Sonuçları Açıklandı

LGS Sonuçları Açıklandı
LGS Sonuçları Açıklandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca öğrencinin heyecanlı bir bekleyiş içinde olduğu 2020 LGS sonuçları bugün erken saatlerde açıklandı. 181 öğrencinin tam puan aldığı sınav 42 ile il birincisi kazandırdı. LGS kapsamında sınava giren 1 milyon 472 bin 088 öğrencinin 1 milyon 29 bin 555’i de 2019 yılında sınava girmişti. 

Kız Öğrenciler Daha Başarılı

Kız öğrencilerin Matematik dışındaki tüm derslerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduklarını ortaya çıkaran sonuçlar temel ve alt dallarda matematik dışındaki bölümlerde kızların daha başarılı olduğunu gösterdi. Okul sayısının da beş kat arttığı bu dönemde özellikle sınava giren öğrencilerin başarılı olmasında etken olan pandemi süreci de ele alındı.

Soru İptali Olmadı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınav sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada bu yıl daha fazla öğrencinin sınava girdiğini söyledi. Öğrenci sayısında %43’e yakın bir artışın gerçekleştiği görülürken, okul sayısında da 5 katlık bir artış görüldüğünü söyledi. Görevli sayısının da atmasını sağlayan bu durum sınav maliyetlerini de doğal olarak yükseltti. 2020 LGS sonuçları yayınlandıktan sonra tercih kılavuzu da gün içinde yayınlandı. 

LGS 2020 Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

20 Haziran 2020’de düzenlenen sınavın sonuçları bugün açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar puanlarına göre tercih kılavuzundan okul seçecekler. Yerleştirme sonuçlarının da Ağustos’un 15’ine kadar tamamlanması bekleniyor. Herhangi bir aksilik çıkmazsa öğrenciler 31 Ağustos 2020’de eğitime başlayacaklar. Adaylar yerleştirme sonuçlarını  https://e­okul.meb.gov.tr adresinden öğrenecekler. 

Yerleştirmeler Nasıl Olacak?

İmam Hatip ya da Ortaokul sekizinci sınıfını tamamlamış olan yada Açık Öğretim mezunu olan öğrencilerin liseye girebilmeleri için kontenjan doğrultusunda yerleşimleri yapılacaktır. İkamet, okul başarı notu ve LGS sonucuna göre yapılacaktır. 

Merkezi yerleşim sonuçlarına göre öğrenci alan liselerin kontenjanlarına yerel yerleştirme yapılacaktır. Öncelikli olarak puanı yüksek olan öğrenciler ve sınav notu yüksek olanların yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir. Sosyal yardımlar ve yatılılık durumuna göre belirlenecek olan pansiyonlu okullar için de ilgili işlemler yapılacaktır. 

 

LGS Sonuçları Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın