LGS Tarihi Pazartesi Akşamı Kesinleşecek

LGS Tarihi Pazartesi Akşamı Kesinleşecek
LGS Tarihi Pazartesi Akşamı Kesinleşecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sınav Tarihi Değişebilir mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İnstagram’da katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bilim Kurulu önerilerine uymak için elinden gelen gayretin gösterdiğini söyleyen Selçuk, dışarıda oldukları zaman diliminde zorlandıklarını söyledi.

En çok merak edilen LGS tarihinde bir değişiklik olup olmadığıydı. Bakan Selçuk, 7 Haziran tarihinin MEB tarafından belirlendiğini ancak şu anda konunun MEB sınırlarını aştığını söyledi. Şu anda hem bilim kurulunun önerilerini almak hem de YÖK ile istişarede bulunmak gerekiyor. Bu yüzden Pazartesi akşamı YÖK ile bir toplantı yapılacak ve toplantıdan sonra karar açıklanacak. Toplantıda alınan görüşlere göre sınav tarihinin değişip değişmediği belli olacaktır. 

Sınavın ertelenmemesi halinde sınav binası olarak daha çok yer belirlenecek ve sosyal mesafe korunarak öğrenciler yerleştirilecek. Okul bahçesinde veli kalabalığı olacağı için nasıl engelleneceği, öğretmen sayısının nasıl ayarlanacağı gibi tüm hususlar görüşülüyor. LGS’nin yapılmaması ise söz konusu değildir. 

Sorumluluk Sınavları Ne Zaman Olacak?

Bakan Selçuk, bu sene için sınıfta kalma olmayacağını açıklamıştı. Notları kötü olan öğrencilerin sorumluluk sınavları ile üst sınıfa geçmesi sağlanıyor. Önümüzdeki sene Eylül, Ocak ve Haziran aylarında sorumluluk sınavları yapılacaktır. Her sene Ocak ve Haziran’da sınavlar yapılıyordu. Bu seneki özel durumdan ötürü Eylül ayında da sorumluluk sınavı yapılacaktır.

LGS Tarihi Pazartesi Akşamı Kesinleşecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın