Memurlara Toplu Yemin Töreni

Memurlara Toplu Yemin Töreni
Memurlara Toplu Yemin Töreni
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok kamu personelini ilgilendiren mevzuat kabul edildi mi? Çoğun en az 38 yıllık memur olduğu göz önünde bulunduruluyor. 2020 yılı için 1980’li yılların mevzuatı ile hareket etmek doğru mu? Modern kamu yönetimi kapsamında mümkün olunmayan bu durum uygulanıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinden sonra eski mevzuatların hala uygulanıyor olması düşündürüyor. Memurlara toplu yemin töreni pek çok kişinin de uygulama kapsamında aklını karıştırıyor. Geçmişten günümüze bir esinti yaratıyor.

Memurlara Yönelik 657 Sayılı Yasa Güncel Değil!

Yasanın güncel olmadığına ilişkin açıklamalar yapıldı. 657 sayılı yasanın güncel olmamasından ötürü, eski dönemden kalan bu gibi toplu yemin törenlerinin uygulanması doğru olmayacak şeklinde tepkiler alınıyor. 1982 tarihli ve tüm unsurları ile askeri darbe sonrası ve asker mantığını yansıtan bir durum olduğu söyledi. Asli devler memurluğuna atananların yemin merasimi olarak açıklanan bu durumun arkaik özellikler taşıdığı da bildirildi.

Bu yönetmeliği okuyup da bu çağda bu şeklide bir mantık ile hareket etmek mümkün olmayacak dendi. Ancak bunun yanında bu törenin kaldırılması gibi bir durum bir girişim de olmadığı bildirildi. Bu konunun yeniden gündeme gelerek, kaldırılması için de gereken taleplerin sunulacağı yönünde bir açıklama da geldi.

Memurların yemin töreni, mevzuatın askeri yönetim getirmesi gibi bir durum.

Kanunlara Sadakat ile Bağlı Kalmak

657 sayılı kanunun sadakat başlıklı 6. Maddesinde; devlet memurlarının, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve kanunlarına sadakat ile bağlı kalmak ve milletin hizmetinde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını sadakat ile uygulamak zorunda olduğu ve bu hususu ‘Asli Devlet Memurluğuna atandıktan sonra en geç bir ay içinde kurumlar tarafından düzenlenecek merasimle yetkili amirlerin huzurunda yağacakları temin ile belirteceği ve özlük dosyalarına konulacak olan yemin belgesi üzerinden imzalama ile görevlerine başlayacakları ifade edilmektedir. Bu durumun ne zaman kaldırılacak olduğu da bir grup tarafından merak ediliyor. Kaldırılması için talepler sunulacaktır.

Memurlara Toplu Yemin Töreni

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın