Öğretmenlere Duyuru! Ekim 2020 Norm Güncellemeleri Başladı

Öğretmenlere Duyuru! Ekim 2020 Norm Güncellemeleri Başladı
Öğretmenlere Duyuru! Ekim 2020 Norm Güncellemeleri Başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evet, yapılan güncellemeler ile öğretmenlere duyuru gerçekleşti. Okul müdürlerinin, norm kadro modülüne girecekleri alanlar kapsamında olan ders yükleri, şube sayıları Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi yazısı gereğince öğretmenlere tebliğ edilmek zorunlu olacak. Ders yüklerinin ve şube sayısının az girilmesi durumunda bazı öğretmenler norm fazlası olacaktır.

Bu bağlamda öğretmenler ısrarla okul müdüründen norm kadro modülüne girdiği bilgileri istemeli ve daha sonra sorun oluşmaması için bir öğreneği fotokopi olarak almalı denebilir.

Norm Kadrolar 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan kurumları yönetici ve öğretmenlerin norm kadrolarına ilişkin yönetmelik yayımlandı. Norm kadro sayıları değişen eğitim kurumları için açıklama yapıldı.. Eğitim kurumlarının norm kadro sayılarının bu yönetmelikte bilinen norm kadro kriterleri kapsamında değişme olması halinde, değişikliğe konu olan eğitim kurumlarının norm kadro sayıları Bakanlığın uygun gördüğü tarihlerde yeniden belirleme olacaktır. Bu hükme göre işlemlerin yapılması gerekiyor.

Norm kadro güncellemesi işlemleri 18.06.2014 tarihi 29034 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin  Yönetmelik kapsamında bu hükümler üzerinden yapılacaktır. Yapılan açıklama kapsamında hareket ederek, memurların bu alanda gerekli işlemleri belirlenen tarihte yapması gerektiği açıklanmıştır.

Normlar Ne Zaman Belirlenecek?

Yapılacak olan işlemler, norm kadroların belirlenmesi ne zaman olacak? Bununla ilgili MEB açıklaması yapıldı. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü kapsamında yayımlanan norm kadrolarının güncellenmesine ilişkin iş ve işlemler için gerekli hazırlıkların yapılması kapsamında 16.10.2020 tarih ve 15018953 sayılı Norm kadro güncelleme işlemleri kapsamında gereken yapılacaktır.

Yayımlanan bu yazı İl Milli Eğitim Müdürlüklerini bildiren Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 – 2021 eğitim öğretime yılına esas olmak üzere, eğitim kurumları tarafından, tüm alanlardaki ders yükü, norm kadro öğretmen sayısı ve norm fazlası öğretmen sayısının öğretmenlere tebliğ edilerek 21 Ekim 2019 – 24 Ekim 2020 tarihleri arasında eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesini istemiş olduğundan ona göre işlemler yapılacaktır.

Öğretmenlere Duyuru! Ekim 2020 Norm Güncellemeleri Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın