Mevsimlik İşçilere Gezici Sinema Sürprizi

Mevsimlik İşçilere Gezici Sinema Sürprizi
Mevsimlik İşçilere Gezici Sinema Sürprizi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle mevsimlik işçilerin aileleri ve çocukları birçok sosyal imkandan uzak bir şekilde yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyor. Bu noktada Yüreğir Belediyesinden oldukça hoş ve mevsimlik işçilere değer verildiğini gösteren bir uygulama başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yüreğir Belediyesinin iş birliği ile mevsimlik işçilerin çocukları ve aileleri ilk kez çalıştıkları dönemde sineme keyfini yaşamış oldular.

Çocuklar Çok Mutlu Oldu

Sinema TIR’ı mevsimlik işçi çocuklarının ayağına giderek onlara unutamayacakları bir gün yaşamasını sağladığı görüldü. Hayatlarında ilk kez sinema gören tarım işçilerinin çocukları, kimi yalın ayak, kimi kucağında kardeşi ile “Gezen Sinema TIR’ında pür dikkat kendileri için hazırlanan filmleri takip ettikleri görüldü. Adana’da, tarla ve bahçelerde mevsimlik tarım işçiliği yapan ailelerin çocukları, hayatlarında ilk defa sinemada film izlemenin mutluluğunu yaşadılar. Mevsimlik işçilerin ayağına kadar götürülen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Gezen Sinema Tırı’nda çocuklar, birbirinden güzel animasyon filmlerini hep beraber neşe ile izleme imkânı buldular.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Adana Yüreğir Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında Adana’da büyük küçük herkesi ‘’’ücretsiz’’ olarak sinemayla buluşturan ve Covid-19 salgını sonrası alınan önlemlere uygun hale getirilen ‘’Gezen Sinema Tırı’’, mevsimlik tarım işçiliği yapan ailelerin çocuklarına unutamayacakları bir gün yaşattı.

Proje Tüm Türkiye Geneline Yayılacak

Mevsimlik işçilerin aileleri ve çocukları yaşıtlarına göre hem sosyal hem de maddi anlamda oldukça geride bir hayat şartı sürüyor. Hatta bu fark mevsimlik çalışma dönemlerin çok daha belirgin bir hale geliyor. Adana’da uygulamaya konan projenin büyük ilgi görmesi ile birlikte tüm ülke genelinde uygulanmasına karar verildi. Buna göre ülkemizin pek çok noktasında mevsimlik işçi olarak çalışanların aileleri ve çocukları için ‘’Gezen Sinema Tırı’’ onlara belirli dönemlerde ücretsiz sineme hizmeti sunacak. Proje kapsamında belirlenecek noktalara gidecek olan tırların on binlerce çocuğa ulaşması ve onlarca unutulmayacak bir sineme keyfi yaşatması hedefleniyor.

Mevsimlik İşçilere Gezici Sinema Sürprizi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın