MHP’de Beklenen İhraç Gerçekleşti

MHP’de Beklenen İhraç Gerçekleşti
MHP’de Beklenen İhraç Gerçekleşti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt son dönemde Ak Parti ve Ak Partili bakanlara yönelik yaptığı sert eleştirilerle dikkat çekmişti. Hatta MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Cemal Enginyurt’u birkaç defa sert bir şekilde ikaz ettiği siyaset kulislerinde konuşulmuştu.

Fakat son olarak fındık fiyatları konusunda Tarım Bakanı Ekrem Pakdemirli’yi sert bir şekilde eleştirince bu duruma daha fazla kayıtsız kalamayan Devlet Bahçeli  “parti üyeliğinden kesin ihraç” talebiyle Cemal Enginyurt’u disiplin kuruluna sevk etmişti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu, tarafından gerçekleştirilen toplantı sonucunda ise Cemal Enginyurt parti üyeliğinden ihraç edildiği açıklandı

MHP Tarafından Yapılan Açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi’nden alınan ihraç kararı ile ilgili gerçekleştirilen resmi açıklamada, “21.07.2020 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden kesin çıkarma talebi ile tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Ordu ili Altınordu İlçesi üyesi ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu’nun 30.07.2020 tarihinde yaptığı toplantı sonucu alınan karar ile Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78. maddesinin “Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Haller Başlıklı” 4. Bendinin (c),(e) ve (i) fıkrası hükümleri uyarınca parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verilmiştir” ifadelerinin kullanıldığı görüldü. 

Cemal Enginyurt Geri Adım Atmadı

Partisinden ihraç edilmesi ile ilgili olarak Ordu milletvekili Cemal Enginyurt tarafından sosyal medya hesabında paylaşım yapıldığı görüldü. Enginyurt paylaşımında; “MHP’den ihraç ettiniz! Ülkücülüğümü almadınız, alamazsınız. İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir. Konuşmamı kesemezsiniz, kesemeyeceksiniz. Ülkücülerin sesini kimse kesemez. Millet, devlet ve Ordulular için, hep doğruları konuşan olacağım” ifadelerini kullandı. Cemal Enginyurt’un partiden ihracına yönelik olarak bazı milletvekillerinin karşı çıktığı ve kararın çok hızlı alındığını belirttikleri iddia ediliyor. MHP lideri Devlet Bahçeli ise Cumhur İttifakı’nın bekası için bu ihracın artış zorunluluk halini aldığını milletvekillerine aktardığı ifade ediliyor. Cemal Enginyurt’un başka bir partiye geçmeyeceği ve siyasi hayatına bağımsız milletvekili olarak devam edeceği düşünülüyor.

MHP’de Beklenen İhraç Gerçekleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın