Muharrem İnce Yeni Parti Kuruyor

Muharrem İnce Yeni Parti Kuruyor
Muharrem İnce Yeni Parti Kuruyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde yaptığı çıkışlar ve açıklamaları ile partisi ile ters düşmeye başladığı iddia edilen Muharrem İnce’nin bayramdan sonra yeni parti kurma çalışmalarına başlayacağı ve CHP’den bazı milletvekillerinin yeni kurulan partiye geçeceği iddia ediliyor.

Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan ve beklenenin üzerinde bir başarı gösteren Muharrem İnce’nin yakaladığı hava ile genel başkan olma mücadelesi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Genel Başkanlığı kazanamayan Muharrem İnce son yerel seçimlerde CHP’nin özellikle büyükşehirlerde önemli bir başarı göstermesi ile partide iyice güç kaybettiği iddia ediliyor.

Kafasında hala gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak olan Muharrem İnce son dönemde yaptığı sivri ve muhafazakâr açıklamalar ile böyle bir isteği olduğunu belli ediyor. Fakat parti içerisinde gelecek Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başta Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olmak üzere farklı isimler telaffuz ediliyor. Bu sebeple Muharrem İnce’nin partinin şuan ki duruşu ve politikalarından rahatsız olan kişilerle birlikte yeni parti kuracağı iddiaları gündeme geldi.

Ulusalcı Kanat Son Derece Rahatsız

Esas itibari ile CHP içerisinde ulusal çizgide olan kanat partinin yaklaşımları ve söylemlerinden son derece rahatsız durumda olduğu biliniyor. Fakat CHP’nin son yerel seçimlerde ki başarısı nedeniyle ulusalcı kanadın şimdilik sessiz kaldığı belirtiliyordu. Bu duruma daha fazla kayıtsız kalamayan Muharrem İnce’nin kendisi gibi durumdan rahatsız olan milletvekilleri ve parti üyeleri ile yeni parti hazırlıklarına başladığı iddia ediliyor.

Bu iddiayı en yüksek sesle dile getiren kişi ise Yeni Şafak gazetesi yazarı eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu oluyor. Orakoğlu konu ile ilgili olarak Muharrem İnce’nin kesin bir şekilde yeni parti kurma çalışmalarına başladığını ve kaynaklarının bu konuda oldukça sağlam olduğunu ifade ediyor. Orakoğlu Muharrem İnce’nin kurmayacağı yeni partiye CHP milletvekillerinin bazılarının da geçeceğini iddia ediyor. Siyaset uzmanları ise Muharrem İnce’nin böyle bir hamle için en yanlış zaman olduğunu ve böyle bir durumda büyük hüsran yaşayabileceğini ifade ediyor.

Muharrem İnce Yeni Parti Kuruyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın