Milenyum Çağında Nüfus Azalmasının Dünya Üzerine Etkisi

Milenyum Çağında Nüfus Azalmasının Dünya Üzerine Etkisi
Milenyum Çağında Nüfus Azalmasının Dünya Üzerine Etkisi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel düzeyde sistemli nüfus azalması doğum oranlarının azalması ile birlikte optimum seviyeye ulaştığında özellikle refah seviyesi düşük ülkeler için ekonomik düzeyde pozitif etkiye sahip olabilir. 

İstatistiklerin Washington Üniversitesi’ nin sağlık istatistikleri açısından uzmanların belirttiği üzere 2,4 milyon olan doğum oranlarının son yıllarda artışı ile birlikte 2100 dolaylarında öngörülere bakılarak 1,7 oranlarına kadar daralacağı bilgisi de belirtildi. 

Bu anlamda düşünüldüğünde refah seviyesi düşük olan ülkelerde olumlu bir etki yaratacağı belirtilen nüfus daralması metrekareye düşen insan sayısının azalacağı ve dolayısı ile ekonomik düzeyde genişleme yaratacağı konunda net veriler elde edildi. 2064 yılından bu yana nüfus daralmasının hızla artacağı konusu öngörülmektedir. 

Yoksul Ülkelerde Nüfus Daralmasının Olumlu Etkileri 

Gezegenimiz dünyanın belirli bölgelerinde nüfus daralması yaşanması, ekonomisi düşük olan Afrika, doğu ülkeleri gibi ülkelerde olumlu etki yaratacak. Kadınların iş ve eğitim hayatına daha yüksek ölçüde katılım sağlayacağı, daha az doğum, daha az göç ile beraber ülkelerin de daha rahat yaşam koşullarına kavuşacağı 2100’ lü yılların 2. Yarılarında başlayacağı belirtildi.

Bahsedilen ekonomik düzeyi dar olan ülkelerde nüfus oranının azalması ile beraber ülke yaş ortalaması yükselirken aynı zamanda da çalışabilir nüfus, çalışamayan nüfus için ekonomiyi canlandırma adına çalışmalar yapabilecek. 

Nüfus Daralması ile Birlikte Emeklilik Yaşı Artacak 

2100’ lü yılların ikinci yarısında nüfus daralmasının artması ile birlikte genç çalışan oranının azalacağı belirlendi. Belirlenen rakamlar oranlandığı zaman emeklilik yaşı özellikle orta gelire sahip olan ülkeler için artacağı da belirtilen bilgiler arasında yer alıyor. 

Oxford Üniversitesi yetkililerine göre Washington Üniversitesi’ nin yaptığı araştırmalar sonucu elde edilen verilerin ekonomik kalkınma açısından doğru olduğunu belirledi. Yaşlanma sürecinde olan ve refah seviyesinin az olduğu kesimlerde emeklilik yaşının daraltılması gerektiğini de vurguladı. Bu sayede ülkelerde de mutluluk oranının artacağı belirlenmiş oldu.

Milenyum Çağında Nüfus Azalmasının Dünya Üzerine Etkisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın