Whatsapp Gruplarına Üyelik Piyasa Suçlarına İştirak

Whatsapp Gruplarına Üyelik Piyasa Suçlarına İştirak
Whatsapp Gruplarına Üyelik Piyasa Suçlarına İştirak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle gençlerin son dönemde çok sık kullandığı Facebook, Twitter, İnstagram ve Whatsapp gibi farklı sosyal medya mecralarında açılan gruplarda üye olmak, üye kabul etmek o gruptaki herkesi suç iştirakçisi yapabilir.

Zaman zaman suç işleme mecrası da olabilen sosyal medya dolandırıcılığı aşaması da çok ileri düzeyde. Bunun önünü kesmek adına Sermaye Piyasası Kurulu, kişilerin mümkün mertebe hiçbir insanın herhangi bir sosyal medya grubuna özellikle sadece yazışma temeline dayalı Whatsap sosyal medyasında gruplara katılmaması gerektiğinin de altını çizdi. 

Yatırımcılara 6 Ay Gözlem Sonrası İşlem Yasağı Cezası 

Açığa satışa ilişkin yapılan açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu, sermaye piyasasında yatırım yapan yatırımcıların güvenli bir ortamda yatırım yapabilmeleri adına sosyal medya takip uyarısı yaptı. Güvenli yatırımın ilk aşaması güvenli al sat işlemleridir. Gözetim ve denetimin sürekli olarak sağlanacağını belirten SPK, vurgularının dikkate alınmaması durumunda işlem yasağının cezai olarak uygulanacağı belirtti.

Üyelik bazlı sosyal medya gruplarında piyasa dolandırıcılığının önünün kesmeyi hedefleyen SPK, güveni kötüye kullanma suçu dahil tüm üyelik gerektiren gruplarda denetimin yapılacağını bu denetim doğrultusunda kişilerin hangisinin suç işlediğine bakılmaksızın her birinin ayrı ayrı değerlendirileceğini belirtti.

Eylem içerikli paylaşım sağlayan, sosyal medyayı kötüye kullanma işlemleri sağlayan, ürün satışı ile gerek firma gerek bireyleri kandırmaya yönelik işlemler sağlayan ve aynı zamanda kendi içerisinde en ufak örgütleşme sağlayan kurum ve kuruluşların tüm sosyal medya mecralarından meni ayrıca 6362 sayılı kanunun Piyasa Dolandırılıcılığı başlıklı 107/1 bendinde yer alan suça iştirak kapsamında yargıya tabii tutulacağını yazılı ve sözlü olarak belirtmişlerdir.

Sorumluluk bilinci gelişmiş her bir bireyin sosyal medya mecrasını doğru kullanımına yönelik açıklamaları da bulunan SPK, suça iştirak etmemek adına bilmedikleri hiçbir gruba üyeliği kabul etmemek ve dikkatli olmak konusunda kişileri uyardı.

Whatsapp Gruplarına Üyelik Piyasa Suçlarına İştirak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın