Z Kuşağının Global Ortak Sorunları

Z Kuşağının Global Ortak Sorunları
Z Kuşağının Global Ortak Sorunları
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeditepe Üniversitesi Profesör Dr. Demet Lüküslü’ nün yapmış olduğu araştırma istatistik verilerine göre kuşakların homojen yapılardan oluşmaması sebebi ile farklılıktan yola çıkarak yapıların değişikliğe uğradığını gösteriyor.

Profesör Doktor Lüküslü, gençlik sosyolojisi üzerine yaptığı çalışmalardan elde ettiği verilere göre, eğitim rolünün büyük sorumluluk yüklenmesi ile kabartılan gençlerde özellikle erken ergenlik olgularının yükseldiğini gözlemlemiş, bu sorunsalın meslek seçimi üzerine de etki ettiğini vurgulamıştır.

Gençlerden almış olduğu geri dönütlerde 100 farklı öğrenciden 97’ sinden almış olduğu geri dönütte gençlerin eğitim olgusu devam ederken vaat edilen meslek ve okul hayatının gerçekleşmediği bunun da insan psikolojisi üzerine etkisinin maksimum seviyede negatif olduğunu belirtmiştir.

Genç işsizliğinin engel olduğu bir kuşağın eğitim olgusunu gelecek kuşaklara da aktaramayacağının da altını çizen Profesör Dr. Lüküslü, kaygı içerisinde oluşan bir gençliğin yetişkinlik aşamasında da sağlıklı bir birey olamayacağının altını çizdi. Iklim krizinin de ülkemiz üzerine etkisini araştıran bunu sosyolojik demograflar ile inceleyen ve iş arama aşamasında gençleri bu olgunun da aşağı seviyelere çektiğini belirten Lüküslü, akıl sağlığı tam, özgüveni yüksek ve çalışkan bir nesil için çocukluktan bu yana ebeveynlerin genç olma yolundayken çocuklarına özgür meslek seçimi özgür okul seçimi gibi olguları enjekte etmesi gerektiğini vurguladı. 

Eğitimde Aile Olgusu 

Eğitim süreci boyunca, tüm eğitim olgularının öğretimle birleşip sorumluluğun yalnızca öğrenci ve öğretmen üzerine yıkılması konusu bir başka aşamada öğrenciyken kişileri okuldan soğutmaya yönelik bir adımdır diyen Lüküslü, aile eğitimi için de farklı yöntemler olduğunu belirtti.

Ebeveynler çocuklarına yemek yerken, yolda yürürken tatilde yüzerken dahi bir birey gibi davranmalı, kendi kararlarını almalarını sağlamalı ve hatta onaylamasalar dahi çocukların almış olduğu kararları mantık çerçevesinde değerlendirdikleri zaman olumsuz bir durum yok ise saygı duymaları gerekiyor diye vurgulayan Lüküslü, eğitimin evde anne kucağında baba elinde başladığını da belirtti.

Z Kuşağının Global Ortak Sorunları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın