Öğretmen Adayları Staj Yerine Ödev Yapacak

Öğretmen Adayları Staj Yerine Ödev Yapacak
Öğretmen Adayları Staj Yerine Ödev Yapacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YÖK Karar Aldı

YÖK Başkanlığı, üniversitelerde örgün eğitim yapılamamasından ötürü ortaya çıkan sorunları gidermeye devam ediyor. YÖK Başkanı Yekta Saraç aldıkları kararları twitter hesabı üzerinden paylaşarak öğrencileri bilgilendiriyor.

Eğitim fakültesi son sınıf öğrencisi olan öğretmen adaylarının staj yapması gereken dönemde okullar uzaktan eğitime devam etmektedir. İşte bu konu MEB ve YÖK tarafından görüşülerek karara bağlandı. Yapılan görüşmede öğretmen adaylarının staj yapamadıklarına ilişkin taleplerinin değerlendirildiği belirtilerek alınan karar açıklandı. 

Eğitim fakültesi son sınıf öğrencileri 5-6 hafta kadar okullarda öğrencilerle birlikte staj yapmaktaydı. Bunun yerine öğretmenlere ders, ödev veya dosya hazırlanması gibi çalışmalar verilebilecektir. Öğrencilerin stajda aldıkları notlar bu ödevler üzerinden alınacaktır. Böylece öğrencilerin eksik kaldığı konular giderilmeye çalışılmaktadır.

YÖK tarafından alınan bu karar tüm üniversitelere bildirildi. Bundan sonra öğrencilere belirli konularda ödev verilecek ve sonrasında hocalar tarafından değerlendirilecektir. Böylece son sınıf öğrencileri mezun olabilecektir.

Eksiklikler Gideriliyor

İlk ve ortaokullarda uzaktan eğitime geçilmesinden sonra üniversiteler de uzaktan eğitime geçti. Böylece şu anda faaliyette bulunan hiçbir eğitim kurumu kalmadı. İşte bu durum beraberinde pek çok sorunu getirdiği için YÖK ve MEB sürekli olarak çalışmalara devam ediyor ve eksiklikleri gideriyor. Alınan kararlar öğrenciler ve aileleri ile paylaşılıyor.

Öğretmen Adayları Staj Yerine Ödev Yapacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın