Öğretmen Tayinleri 2021’e Kadar Durduruldu

Öğretmen Tayinleri 2021’e Kadar Durduruldu
Öğretmen Tayinleri 2021’e Kadar Durduruldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğretmenler Seneyi Bekleyecek

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından il milli eğitim müdürlüklerine bilgilendirme yazısı gönderildi. Bu yazı aynı zamanda Genel Müdür Hamza Aydoğdu tarafından twitter üzerinden paylaşılarak kamuoyuna duyuruldu. 

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında zorunlu çalışma yükümlülüğü olan öğretmenlerin tayin işlemleri kovid 19 nedeniyle ertelenmiştir. 2021 yılında yapılacak olan isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme döneminde tayin işlemleri yapılacaktır. 

Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının 1, 2 ve 3’üncü hizmet alanlarında görevli ve zorunlu çalışma yükümlülüğü olan öğretmenler bu sene tayine gidemeyecektir. Tayin hakkını kullanmak için seneye yaz dönemi beklenecektir. Resen atama da yapılmayacaktır. 

Başvurular Alınacak, Yerleştirme Yapılmayacak

Yukarıdaki kapsama giren öğretmenler isterlerse bu yıl için yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. Yer değiştirme dönemi geldiğinde yine başvuru ekranı açılacaktır. Ancak atama ve yer değiştirmeler yapılmayacaktır. Böylece iller ilçeler arası hareketlilik, yaşanılan şehri değiştirme gibi aksiyonlar önlenecektir.

Virüs kontrol altına alınsa dahi yaz döneminde halen normalleşme sağlanmayacaktır. Sosyal mesafe korunmaya devam edilecek, sınırlı şekilde sokağa çıkma uygulanacaktır. Bu nedenlerle öğretmenlerin yer değiştirmeleri normalleşmenin tamamlanacağı seneye kadar ertelenecektir. 2021 tayin döneminde isteğe bağlı ve zorunlu yer değiştirme işlemleri yapılacaktır.

Öğretmen Tayinleri 2021’e Kadar Durduruldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın