Öğretmenler İsterlerse 2020 Ocak Mülakat Puanını Kullanabilecektir

Öğretmenler İsterlerse 2020 Ocak Mülakat Puanını Kullanabilecektir
Öğretmenler İsterlerse 2020 Ocak Mülakat Puanını Kullanabilecektir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Korona Nedeniyle Adaylara Kolaylık

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sözleşmeli öğretmen alımı için açıklamalarda bulundu. 2020 Haziran Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu kapsamında öğretmen alımı için başvuran adaylara mülakatta kolaylık sağlandı. Korona virüsle mücadele kapsamında adaylara mülakata girmeme kolaylığı sağlanacaktır.

2020 Ocak dönemi sözleşmeli öğretmen alımı için başvuran adaylar KPSS puan üstünlüğüne göre sıralanmıştır. En yüksek puan alan adaylardan başlayarak mülakata alınmıştır. En yüksek puan alarak başarılı olan adaylar atanmaya hak kazanmıştır. 

Mülakata girmiş ancak atanmaya hak kazanamamış adaylar için 2020 Haziran başvurularında aynı mülakat puanını yeniden kullanabilecektir. Bu hak kovid 19 nedeniyle tek seferlik olarak tanınmıştır. Aynı puanı kullanmak isteyen adaylar aynı KPSS puanı ile yerleşmek için başvuru yapmalıdır. Bu puanı kullanırlarsa yeniden mülakata girmeyeceklerdir. 

Seçim Hakkı Adaylarda

Sözleşmeli öğretmen ataması için 1-12 Haziran tarihleri arasında ön başvurular alınacaktır. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Yerleşme tercihleri yapılırken adaylar mülakat puanını kullanmak isteyip istemeyeceklerini de seçecektir. Daha önceki puanını kullanmak isteyen adaylar yeniden sözlü sınava girmeyecektir. KPSS puanı ile Ocak yerleştirmelerindeki mülakat puanı ile yerleştirme tercihlerinde bulunabileceklerdir. Sözlü sınav puanı yüksek olan adaylar eski puanlarını kullanabilecektir. Tekrar mülakata girmeyeceklerdir.

Öğretmenler İsterlerse 2020 Ocak Mülakat Puanını Kullanabilecektir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın