Okullar Kademeli Olarak Açılacak

Okullar Kademeli Olarak Açılacak
Okullar Kademeli Olarak Açılacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devam Zorunluluğu Olmayacak

Okulların ne zaman açılacağı konusunu merak eden öğrenci ve velilere ilk tarih 1 Haziran olarak verildi. Ancak bu tarihte sadece sınava girecek olan 8 ve 12. Sınıf öğrencileri okula gidebilecek. Bu öğrencilere de devam zorunluluğu getirilmeyecek. Dolayısıyla isteyen okula gidebilecek. Temmuza kadar devam edecek olan eğitim süresince herhangi bir sınav da yapılmayacak. Dolayısıyla öğrenciler okula gitmemesi durumunda herhangi bir kayıp yaşamayacaktır. 

Haziran ayı içerisinde kademeli olarak diğer sınıfların da eğitime başlamaları planlanıyor. Ancak temmuz ayına sarkmayacağı için bu eğitim sürecinin kısıtlı olarak gerçekleşeceğini söyleyebiliriz. LGS sınavının ise tarihinde yapılması planlanırken YKS sınavının geriye çekilmesi planlanıyor. Fakat bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onay ve talimat vermesi gerekiyor. 

Salgının İlerleyişine Bakılacak

İllerde eğitimin devam edip etmemesi konusunda il pandemi kurullarının alacakları kararlar önem arz edecek. Eğer salgın giderek artmaya ve yaygınlaşmaya başlarsa bu durumda tedbiren okullar yeniden kapatılabilecek.

Hali hazırda planlamalar ve çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Zaman içerisinde yetkililerden ve siyasilerden açıklamalar gelmeye devam edecektir. Henüz net bir plan olmadığı için şimdiden açıklama yapmak doğru olmayacaktır. Siyasilerden ve yetkili mercilerden yeni açıklamalar geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz. Böylelikle doğru haberleri anında öğrenebileceksiniz.

Okullar Kademeli Olarak Açılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın