Okulların Açılmasında Yüzde 40’a Yüzde 60 Modeli

Okulların Açılmasında Yüzde 40’a Yüzde 60 Modeli
Okulların Açılmasında Yüzde 40’a Yüzde 60 Modeli
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Ağustos tarihine sadece 3 hafta kala okulların açılıp açılmayacağı ve hangi şartlarda nasıl eğitim verileceği konularının büyük oranda belli olduğu iddia ediliyor. Ankara’da ki kulislerden elde edilen bilgilere göre ilk ve orta dereceli okulların açılmasında belirlenen 31 Ağustos tarihinin illere hatta ilçelere göre değişiklik gösterebileceği ifade ediliyor.

Özellikle vaka sayılarının oldukça fazla olduğu Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya ve Ankara’da özel ve devlet tüm okulların fiili olarak eğitim-öğretime açılmaması ağır bastığı bilgisi edinildi. Bu illerde eğitime online olarak başlanması ve daha sonra salgının seyrine göre hibrit modele geçilmesi planlanıyor.

Derslerin bir Bölümü Yüz Yüze Eğitimler Verilecek

MEB tarafından uygulanması planlana bu yeni sistemde Matematik, Fizik ve Kimya gibi online eğitim tolu ile verimin daha az olacağı sayısal derslerin yüz yüze eğitimler ve sınıfların 2 grup haline bölünmesi ile verilmesi planlanıyor. Diğer sözel derslerin ise pandemi süreci boyunca uzaktan eğitim ile verilmesi planlanıyor. Bu noktada yüz yüze eğitim şeklinde everilecek ders sayısının toplam ders sayısına oranının yüzde 40’ geçmeyeceği ifade ediliyor.

Ayrıca bu süreçte ders sayılarında önemli bir değişikliğe gidiliyor. Pandemi süreci boyunca ders sayısının yüzde 40 oranında azaltılması planlanıyor. Ayrıca ders planlarının ders saati yüküne göre sadece 1 seneliğine sadeleştirilmesinin gündemde olduğu ifade ediliyor.

Okulların Açılma Kriteri 900 Vaka Sayısı Olabilir

Bilim Kurulu tarafından okulların bölgesel olarak açılması ile ilgili kriterlerinde belirlendiği ifade ediliyor. Buna göre herhangi bir şehirde okulların açılması için temel kriterin 900 vaka sayısı olacağı belirtiliyor. 900 vaka sayısının üzerinde olan illerde eğitimin online olarak verilmesi planlanıyor. 900 sayısının altında ki illerde ise karar valilik, MEB ve bakanlıklarca yapılacak toplantılarla belirlenecek. Ayrıca vaka sayısı 900’ü geçen ve vaka sayılarında 7 gün üst üste artış yaşanacak illerde ise okullarda ki eğitime online olarak devam edilmesi planlanıyor.

Okulların Açılmasında Yüzde 40’a Yüzde 60 Modeli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın