Onay Alınan Öğretmenler Ek Ders Almaya Devam Edecek

Onay Alınan Öğretmenler Ek Ders Almaya Devam Edecek
Onay Alınan Öğretmenler Ek Ders Almaya Devam Edecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde öğretmenler için ek dersler bütçeleri için oldukça önemli bir yeri bulunuyor. Ülkemizde artan corona virüs vakaları sonrasında alınan yeni tedbirler kapsamında ülke genelindeki tüm kademede ki okullarda yüz yüze eğitime yılsonuna kadar ara verildiği ve bu süreçte eğitimin uzaktan devam edeceği açıklanmıştı. Alınan bu kararla birlikte öğretmenlerin bu süreçte ek ders alım alamayacakları büyük merak uyandırıyor. Her ne kadar öğretmenlerin bir bölümü okulların tam olarak açılmaması sebebiyle ek ders alamıyor olsa da meslek dersi, ana okula ve bazı branşlarda öğretmenler ek ders almaya başlamıştı.

Onay Alınan Öğretmenler Ek Ders Almaya Devam Edecek

Bu süreç geçtiğimiz yılda yaşanmış ve yaşanan tartışmalar ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı pandemi öncesinde alınan ek dersleri baz alarak öğretmenlerin hepsine istisnasız ek ders ödemesi yapmıştı. Bu yeni kararla birlikte öğretmenler ek derslerini almaya devam edecek.

Tabi bu süreçte derslerin tamamı online olarak yapılacak. Bakanlık ek ders ödemesini ise okulların kapsamında önce ki alınan ek ders onaylarına göre gerçekleştirecek. Fakat bu ek dersi ödemlerin bazı istisnaları bulunuyor. Buna göre fiilen yapılması gereken nöbet ve pansiyon görevleri dolayısı ile alınması gereken ek ders ücretleri bu görevlerin yapılmaması dolayısı ile öğretmenlere ödeme yapılmayacak.

Canlı Ders Planlaması Hafta Sonuna Kadar Yapılacak

Okullarda yüz yüze eğitime başlanması ile birlikte EBA üzerinden canlı ders planlamasında büyük bir rahatlama yaşanmıştı. Fakat gelinen bu süreçte tekrar tüm sınıf düzeyleri için tekrar online ders sistemine geçilecek olması ile birlikte canlı ders sürecinden tekrar sıkıntı yaşanması ve akşam geç saatlere de canlı ders konulabileceği ifade ediliyor. Ayrıca eğer corona virüs ile ilgili yayılmaz hızı bu şekilde devam ederse uzaktan eğitim sürecinin tüm ilk dönemi kapsayabileceği ifade ediliyor. Bu yönde nasıl bir karar alınacağı ise salgının seyrine göre belli olacak.

Onay Alınan Öğretmenler Ek Ders Almaya Devam Edecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın