Özel Okullarda Uzaktan Eğitim 5 Saati Bulabiliyor

Özel Okullarda Uzaktan Eğitim 5 Saati Bulabiliyor
Özel Okullarda Uzaktan Eğitim 5 Saati Bulabiliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pedagojik Değil

Koronavirüs salgınının yayılma hızını azaltmak için alınan tedbirlerden ilki uzaktan eğitime geçmek oldu. Böylelikle öğrenciler evlerinden derslerini dinleme imkanına kavuşmuş oldu. Devlet okulları bu dersleri EBA TV üzerinden vermekte iken özel okullar kendi platformları üzerinden bu dersleri vermeye başladılar. Ancak bazı özel okullar velilerin kendilerinden ücret iadesi istememeleri için ders sürelerini günde 5 saate kadar çıkarttılar. Bu da öğrencilerin bilgisayar karşısında çok vakit geçirmesine neden oldu.

Derslerden sonra verilen ödevlerin de bilgisayar üzerinden yapılıyor olması bu saatleri daha da uzatmaktadır. İşte bu nedenle uzmanlar bu konuya bir çözüm getirilmesini öneriyorlar. Aksi takdirde çocuklarımızda ciddi anlamda bir ekran bağımlılığı oluşması söz konusu olabilecektir. Pedagojik olarak doğru bulunmayan özel okulların bu uygulamasına karşın EBA TV’de toplam 1 saatlik eğitim verildiğini de ifade etmek gerekir.

Özel okulların bu durumu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeniden değerlendirmeye alınacaktır. Yeni bir standart getirilerek sorunun üstesinden gelinmesi sağlanabilir. Nitekim bu konuda yasal altyapının da hazır olmadığını ifade edebiliriz. İşte tüm bu nedenlerden ötürü sistemin düzene girmesi zaman alabilecektir. Veliler de bu durum karşısında nasıl bir yol izleyeceklerini tam olarak bilememekten şikayet ediyorlar.

Özel Okullarda Uzaktan Eğitim 5 Saati Bulabiliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın