Ücretsiz Maskeleri Eczaneler Dağıtacak

Ücretsiz Maskeleri Eczaneler Dağıtacak
Ücretsiz Maskeleri Eczaneler Dağıtacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ücretsiz Maskeler Eczanelerde Alınacak

Korona virüsle mücadele kapsamında alınan yeni bir kararlar vatandaşların dışarı çıkarken maske kullanması istendi. Maskeye erişimin kolay ve ücretsiz olması için maske satışı yasaklandı ve vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılacağı açıklandı. 

Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacılar Birliği tarafından yapılan görüşmeler neticesinde ücretsiz maske dağıtımının eczaneler tarafından yapılmasına karar verilmiştir. Maskeler Sağlık Bakanlığı tarafından depolardan satın alınarak eczanelere dağıtılacaktır. Her eczane 10 kutu-500 adet maske talebinde bulunabilecektir. Eczanelerin talepleri ve maskeleri kimlere dağıttığı bakanlık tarafından kontrol edilecektir.

Eczaneye başvuran 20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşlar 10 gün için 5 maske alacaktır. 10 gün dolduktan sonra vatandaşlar için yeni maske alım hakkı tanımlanacaktır. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara bir kod gönderilecektir ve eczanede bu kodu söyleyerek maskeler teslim alınacaktır. Böylece vatandaşlar eczanelerde daha az vakit geçirecek ve resmi işlemlerle uğraşmayacaktır. Ancak söz konusu mesaj gelmeden eczaneye gidilmemelidir. 81 ildeki vatandaşlar için de bu sistem uygulanacaktır. 

Güvenilir Maske Sağlanacak

Maskelere olan yoğun talep nedeniyle merdiven altı işletmelerde de maske üretimi yapılmaktadır. Koruyuculuğu olmayan bu maskeleri vatandaşların kullanmaması için bu yöntem işe yaracaktır. Tüm maske alımları Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldığı için güvenilir ve tam koruma sağlayan maskeler vatandaşlara ulaşacaktır.

Ücretsiz Maskeleri Eczaneler Dağıtacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın