Para Piyasalarında Tarihi Hareketlilik

Para Piyasalarında Tarihi Hareketlilik
Para Piyasalarında Tarihi Hareketlilik
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona virüs pandemisinin devam etmesi ve ikinci dalga baskısına ABD ile yaşanan gerilimde etkilenince dün para piyasalarında son dönemin en hareketli günü yaşandı. Günlerdir rekor üstüne rekor kıran altın sabah saatlerinde bir miktar geri çekilse de daha sonra rekor koşuşuna devam ettiği görüldü. Gün içerisinde 438 TL’ye kadar çıkan altının rekorlarına devam etmesi bekleniyor.

Düne 710 TL’den başlayan çeyrek altın fiyatlarının ise 725 TL’ye kadar çıktığı görülüyor. Piyasada yaşanan tedirginliğin devam etmesi durumunda altın fiyatlarında ki önlenemez yükselişin daha uzun süre devam etmesinden endişe duyuluyor. Bu noktada çeyrek altın fiyatlarının 1200 TL’yi geçeceği iddialarının gün geçtikçe daha çok kişi tarafından daha yüksek sesle konuşulduğu görülüyor.

Döviz Fiyatlarında Büyük Dalgalanmalar Yaşandı

Dün itibari ile yaklaşık 1 aydır son derece yatay bir seyir izleyen Dolar kurunda son dönemin en büyük hareketliliği yaşandı. Bilindiği gibi Avro son 10 günde TL karşısında büyük değer kazandığı görülmüştü. 7,60 TL seviyelerinden 8,20 seviyelerine gelen Avro 10 günde TL karşısında yüzde 10’a yakın değer kazanmıştı. Dün bu sürece Dolar kurunun da dahil olduğu görüldü.

ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilim ile birlikte 1 aydır 7,84 seviyelerinde seyreden Döviz kuru gün içerisinde 2 defa 7 TL seviyesine dayandığı görüldü. Kamu bankalarının müdahalesi ve kar satışları ile birlikte 6,94 seviyelerine gerileyen Dolar kurunun 7 TL’yi aşması durumunda ise yükselişinin çok daha sert olabileceği iddia ediliyor.

Borsa İstanbul Tepe Taklak

Dün güne 1190 puan seviyesinden başlayan BIST 100 endeksi daha sonra 1200 puan seviyesini test etti. Fakat corona virüs pandemisinde ikinci dalga riski ve ABD ile yaşanan gergilim ile birlikte bu direnç noktasını aşamayan BIST 100 endeksinin bu noktadan hızla düştüğü görüldü.  Günü 1152 puan seviyesinden tamamlayan BIST 100 endeksinde satışların bugünde devam edebileceği konuşuluyor. Uzmanlar bu geri çekilişin 1100 puan seviyesine kadar devam etmesinden endişe duyuyor. Son yaşanan gelişmelerle birlikte yatırımcıların Borsa konusunda oldukça temkinli hareket ettikleri görülüyor.

Para Piyasalarında Tarihi Hareketlilik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın