Piyasalarda Çılgın Hafta Geride Kaldı

Piyasalarda Çılgın Hafta Geride Kaldı
Piyasalarda Çılgın Hafta Geride Kaldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk para piyasalarında Borsa, altın ya da döviz cephesinin çok büyük dalgalanmalar yaşadığı haftalar olsa da bu üçünün aynı dönemde bu denli büyük bir dalgalanma yaşadığı dönemlerin oldukça nadir olduğu görülüyor. Türk para piyasaları bu hafta hem Borsa İstanbul, hem döviz fiyatları hem de altın fiyatları anlamında soluksuz bir haftayı geride bıraktı.

Altın Rekorları Darmadağın Etti

Bu hafta altın fiyatları daha haftanın ilk iş gününden itibaren rekorları kırmaya başladığı görüldü. Altının gram fiyatı haftaya 441 TL’den başlarken daha sonra her gün yeni bir rekor kırdığı görüldü. Cuma günü bir ara 488 TL’yi gören altın fiyatları kar satışları ve Dolar kurunda yaşanan gerileme ile birlikte haftayı 477 TL’den kapattığı görülüyor. Uzmanlar altın fiyatlarında ki yükselişin ikinci dalga riski ile birlikle devam edeceği ve orta vadede altının gram fiyatının 550 TL’ye ulaşabileceğini iddia ediyor.

Borsa Haftayı Kayıplarla Kapattı

Borsa İstanbul cephesinde de oldukça hareketli bir haftanın geride kaldığı görüldü. Bayram sonrasında haftaya 1087 puandan başlayan BIST 100 endeksi kurda yaşanan aşırı dalgalanma, Merkez Bankasının Swap hamlesi ve ikinci dalga riski ile birlikte hızla değer kaybettiği görüldü. Cuma günü bir ara 985 puana kadar düşen BIST 100 endeksi sabah saatlerinde Merkez Bankası tarafından alınan kararlar ve dolaylı faiz artırımı haberleri ile birlikte kayıplarının önemli bir kısmını telafi ederek günü 1060 puandan tamamladığı görüldü. Borsa’nın önümüzde ki hafta seyrini ise Merkez bankası tarafından atılacak adımların belirleyeceği ifade ediliyor.

Dolar Kuru Kritik Eşiği Aştı

Haftanın diğer bir hareketli enstrümanı ise döviz kuru oldu. Haftaya 6,89 seviyesinden başlayan Dolar TL kuru daha sonra hızlı bir yükselişle Cuma gününe kadar 7,38 seviyelerine kadar yükseldiği görüldü. Merkez bankasının dolaylı faiz artırımı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile 7,18 seviyesine kadar gerileyen kur günün sonlarına doğru tekrar artarak haftayı 7,27 TL seviyelerinden kapattı. Önümüzde ki haftanın da bu hafta kadar olmasa da para piyasaları açısından odlukça hareketli geçeceği tahmin ediliyor.

Piyasalarda Çılgın Hafta Geride Kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın