Sağlık Personelleri Adaletsiz Ek Ödemeleri Protesto Etti

Sağlık Personelleri Adaletsiz Ek Ödemeleri Protesto Etti
Sağlık Personelleri Adaletsiz Ek Ödemeleri Protesto Etti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eşit Ek Ödeme İstediler

Bugün sağlık personelleri Şişli Etfal Hastanesi önünde toplandı. İstanbul Diş hekimleri Odası, İstanbul Tabip Odası (İTO), Devrimci Sağlık-İş ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından katılım sağlanan gösteride sağlıkçıların ek ödemeleri arasındaki adaletsizlik protesto edildi.

Korona virüsle mücadele günlerinde canını dişine takarak çalışan sağlıkçılar ek ödemeler arasındaki adaletsizliğin giderilmesini istedi. Sağlık Bakanlığı tarafından salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarına tavan üzerinden ek ödeme yapılacağının müjdesini vermişti. Ancak taşerondan kadroya geçen çalışanlar bu ödemeden yararlanamadı. Aynı şekilde güvenlik görevlileri de ek ödeme alamıyor.

Sağlık çalışanlarının sözleşmeli ya da kadrolu olması ile hemşire, doktor gibi pozisyonları arasında farklılık olması ek ödemelerde de farklılıklara neden oluyor. Bazı çalışan 0,3 kuruş ek ödeme alırken bazısı 500 lira ek ödeme alıyor. Ek ödemeler arasında 20 kata kadar fark olduğunu söyleyen sağlık personelleri ek ödemelerin eşitlenmesini istedi.

Ülkemizin boğuştuğu salgında her bir sağlık çalışanı aynı fedakarlığı göstermektedir. Bu nedenle eşit ek ödemelerden yararlanmalıdırlar. En azından salgın dönemindeki fedakarlıklar göz ardı edilmemelidir. Virüs nedeniyle çok sayıda sağlık çalışanı hayatını kaybetmiştir. Geride kalanlar ise meslektaşlarının acısını yaşamıştır. Bu çalışanlara ek ödeme çok görülmemelidir.

Sağlık Personelleri Adaletsiz Ek Ödemeleri Protesto Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın