Sittard Kentinde Acun Ilıcalı Yatırımı

Sittard Kentinde Acun Ilıcalı Yatırımı
Sittard Kentinde Acun Ilıcalı Yatırımı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski madenci kendinde 1990 yıllarının sonuna doğru var olan tüm kömür ocakları kapatıldı. Bu aşamada refah seviyesinin düşmemesi ve ekonomik rahatlama adına spor dalına yönelim arttı. Ülkede zaten 1968 yılında kurulan ve güzel başarılara imza atmış olan Fortuna Sittard futbol takımı bulunuyordu.

Acun Ilıcalı bahsedilen kente olan ilgisini verdiği röportajda da anlattı. 1990 yılında gelirinin büyük bir kaynağını madencilikten sağlayan kent üzerinde spor takımları da ekonominin çökmesi ile kötü etkilendi.

Hollanda 2. liginde mücadele eden spor kulübü, 2016 yılı haziran ayında yine Türk bir iş insanı olan Işıtan gün tarafından satın alındı ve tüm spor müsabakalarına yeniden katılma hakkı elde etmiş oldu. Bu anlamda büyük bir rahatlama yaşayana kulüp, 2018 yılında maddi sıkıntılarından kurtulması ile Hollanda Spor müsabakalarında ve Hollanda Futbol 1. Ligi kısmında yerini almış oldu. Ve bu yükseliş ile Eredivisie yükselmesi yaşamış olduğu için hem Belçika hem Almanya hem de Hollanda ülkelerinde konuşulan takımlardan biri olmaya başladı. 

Acun Ilıcalı Hollanda’ ya Spor Ligine Giriyor

Son zamanlarda corona virüs pandemi salgını nedeni ile 26. Haftada iptal edilen futbol süper lig 2019 – 2020 sezonunda istediği başarıyı gösteremeyen Fortuna Sittard, 18 ligin katılım sağlamış olduğu ligde bulunan puanları ile ancak 16. Olmayı başarabildi. Bu aşamada hala yeterli transferleri yapamadığını resmi olarak açıklayan sarılı yeşilli kulüp liderleri, Acun Ilıcalı’ nın yatırım amaçlı aynı zamanda futbol tutkusunu da hesaba katarak ‘’Fortuna Sittdard maceramız başladı’’ açıklamasından sonra büyük heyecan yaşadı. 

Önümüzdeki günlerde kulüple olan görüşmeleri devam edecek olan Acun Ilıcalı’ dan ünlü kulüp ile ilgili olan açıklama bekleniyor. Başına talih kuşu konduğunu düşünen Fortuna Sittard’ lılar heyecanla yapılacak olan kulüp açıklamasını bekliyor.

Sittard Kentinde Acun Ilıcalı Yatırımı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın