Siyasette Erken Seçim Polemiği Büyüyor

Siyasette Erken Seçim Polemiği Büyüyor
Siyasette Erken Seçim Polemiği Büyüyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Cumhur İttifakı üyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kesinlikle erken seçimin olmayacağını ve seçimlerin planlandığı gibi 2023 yılında yapılacağını söylese de son günlerde erken seçim polemiği giderek hararetleniyor. Başta İyi Parti ve CHP olmak üzere tüm muhalefet partilerinin ortak düşüncesi hükümetin baskın bir erken seçimi kararını her an alabileceği yönünde oluyor. Son dönemde Ayasofya’nın ibadete açılması ve kamu bankalarının uzun vadeli ve uygun fiyatlı verdikleri destek kredilerinin bu duruma en önemli dayanak olduğu yorumları yapılıyor.

Muhalefet Partileri Erken Seçim Bekliyor

Muhalefet partilerinin ortak görüş ve düşüncesi ise Ak Parti hükümetinin Türkiye’de yaşanan ekonomik zorlukları ve işsizlik gibi sorunların iyiden iyiye ortaya çıkmadan önce baskın bir seçim yapmayı planladıklarını iddia ediyor. Ayrıca olası bir erken seçim kararı ile birlikte seçim kanununda yapılacak değişikliklerle Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yeni kurdukları partilerin seçime girmesinin engelleneceği iddia ediliyor. Ak Parti cephesinde ise son dönemde erken seçim isteyen kişi sayısının oldukça arttığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Üzerinde baskılarını arttırdıkları ifade ediliyor.

Erken seçim isteyen partililerin ana noktası ise Ayasofya’nın ibadete açılması ile ortaya çıkan iyimser ve manevi havayı değerlendirmek oluyor. Seçim isteyen milletvekilleri olası erken seçimle oy kaybının minimum seviyede olacağını hatta daha fazla oy bile alınabileceğine inanıyor. Bu sebeple Ak Parti içerisinde son dönemde seçim anketlerinin sıklıkla yapılmaya başlandığı fakat yeteri şuan itibari ile beklentilerin karşılanmadığı konuşuluyor.

MHP Erken Seçime Karşı

Erken seçim konusunda en keskin tavır ise MHP cephesinde yaşanıyor. Özellikle son seçim anketlerinde MHP oylarında ciddi bir düşüş gözlemlenmesi MHP’nin en büyük endişesi olarak ön plana çıkıyor.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim konusunda ki tavrını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği belirtiliyor. Olası bir erken seçimde ise sonucu n ne olacağını şimdiden kestirmek oldukça güç olacağa benziyor.

Siyasette Erken Seçim Polemiği Büyüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın