Son Günlerde Ekonomide Yaşanan Gelişmeler

Son Günlerde Ekonomide Yaşanan Gelişmeler
Son Günlerde Ekonomide Yaşanan Gelişmeler
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çeşitli Makamlara Yeni İsimler

Ekonomik anlamda Türk Lirası oldukça hızlı geçen günler geçirmekteyiz. Uzun bir süre boyunca Türk Lirası Dolar karşısında değer kaybetmişti. Hatta geçtiğimiz Cuma günü dolar kuru rekor kırmış ve 8,58 seviyesine çıkmıştı. Yeni işlem haftasında ise dolar kurunun düşüşe geçmiş olduğunu görmekteyiz. 

Özellikle son günlerdeki gelişmeleri hatırlayacak ve değerlendirecek olursak değişim sürecinin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etmesiyle başladığını belirtmek mümkün olur. Berat Albayrak 10 Kasım tarihinden birkaç gün önce sosyal medya hesabı üzerinden sağlık sorunları nedeni ile ayrıldığını açıklamıştı. Bu olay üzerine tüm gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a teşekkürlerini iletmiş ve istifasını kabul ettiğini belirten bir konuşma gerçekleştirmişti. Aynı gün yeni Hazine ve Maliye Bakanı’nın Lütfi Elvan olduğu da açıklandı. Daha önce birden çok kez milletvekilliği ile bakanlık yapmış olan deneyimli isim, 10 Kasım 2020 tarihi ile göreve başladı.

Dolar 8’in Altına Düştü

Tüm bunların yaşandığı sırada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı görevini yürütmekte olan Murat Uysal görevden alındı ve yerine Naci Ağbal getirildi. Naci Ağbal da Lütfi Elvan gibi Türk siyaset ve ekonomik tarihinin önemli isimlerinden bir tanesidir. 

Ülke içinde yaşanan bu gelişmelerin dışında, ülke dışında da çeşitli gelişmeler yaşandı ve bu da Türk Lirası’nın değerinde değişimlere neden oldu. Bazı yabancı devletlerin ülkemize karşı gerçekleştirdiği boykot son bulurken, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki silahlı mücadele Azerbaycan’ın zaferi ile sonuçlandı. Ayrıca ABD seçimleri sonuçlandı ve kazanan Biden oldu.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin sonunda dolar hızla düşüşe, Türk Lirası aynı hızla yükselişe geçti. Aynı zamanda Türk Lirası dolar karşısında haftanın en çok değer kazanan para birimi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gelişmelere bizzat müdahalesi ile Dolar endeksi şu an 8 Türk lirasının çok daha altına indi.

Son Günlerde Ekonomide Yaşanan Gelişmeler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın