Telafi Eğitimi Yapmayan Özel Okul Ücretleri Geri Ödeyecek

Telafi Eğitimi Yapmayan Özel Okul Ücretleri Geri Ödeyecek
Telafi Eğitimi Yapmayan Özel Okul Ücretleri Geri Ödeyecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEB Ücretlerin Ödeneceğini Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından il milli eğitimlere yazı gönderildi. Velilerin yoğun soruları üzerine MEB tarafından açıklama yapma gereği duyuldu. Bu yazı ile MEB tarafından yapılacak olan telafi eğitimlerinin özel okullar tarafından da yapılacağı belirtildi. Telafi eğitimi yapmayan özel okul ise velilere ücret iadesi yapacaktır. 

Özel okullar yaz döneminde uygun görülen bir zamanda yeniden yüz yüze eğitim verecektir. Bu eğitimlerde uzaktan eğitimle yapılan dönemlere ilişkin dersler yeniden ele alınacaktır. Ancak uzun soluklu olarak ders verilmek yerine hızlandırılmış bir şekilde ve derslerin özü verilerek eğitimler tamamlanacaktır. Böylece hem öğretmenler hem de öğrenciler yaz tatilini yapma imkanına sahip olacaktır. 

Telafi Eğitimleri Ne Zaman?

Korona virüs bilim kurulu tarafında korona virüsün gidişatına ilişkin olarak bilgilendirmeler yapılmaktadır. MEB de kuruldan aldığı bilgiler ışığında kararlarını almaktadır. Kurulun son açıklamasına göre kovid 19’la mücadele kararlı bir şekilde devam ederse Mayıs sonu Haziran başı gibi normalleşme süreci başlayacaktır. Bu eğitim dönemi uzaktan eğitimle kapatılmak durumunda kalabilecektir. Yasaya göre Temmuz ve Ağustos aylarında ders yapmak mümkün değildir. Haziran ayı ise normalleşme süreci olarak geçecektir. Bu tabloda okulların Eylül ayında erken açılarak telafi eğitimi yapması gündeme gelebilir.

Telafi Eğitimi Yapmayan Özel Okul Ücretleri Geri Ödeyecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın