Turizmde Devasa Gelir Kaybı

Turizmde Devasa Gelir Kaybı
Turizmde Devasa Gelir Kaybı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019 yılı Türk Turizmi için tam bir altın yıl olmuştu. 50 milyon turist sayısını geçen ülkemiz 2020 yılı için 60 milyon turist sayısını hedef koymuştu. Hatta birçok turizm uzmanı Türkiye’nin önümüzde ki 10 yıl içerisinde Dünyanın elit turistik ülkeler arasında gireceğini belirtiyordu. Fakat tüm dünyayı etkileyen corona virüs pandemisi ülkemizde en çok ve son derece derinden bir şekilde turizm sektörünü etkilediği görülüyor.

Geçen Sene Haziran Döneminde 12 Milyon Turist Gelmişti

2019 yılı haziran döneminde ülkemizde tam 12 milyon 600 bin turist gelerek rekor kırmıştı. Fakat bu sene aynı dönemde sadece 260 bin turistin geldiği ve şimdiye kadar gelir kaybının 8 milyar dolara dayandığı ifade ediliyor. Üstelik rakamlarda iyileşme görülse de bunun oldukça sınırlı kalacağı ikinci dalga riski ile birlikte insanların tatil konusunda oldukça isteksiz davrandıkları ifade ediliyor.

Geçen sene 35 milyar dolar Türk ekonomisine katkı sağlayan turizm sektörünün bu sene 10 milyar doları görmesinin bile son derece zor olduğu ifade ediliyor. Rusya ile uçuşların başlaması yüzleri güldürse de Avrupa ülkelerinin hala Türkiye için uçuş kısıtlamasına gitmesi bu seneki toparlanmanın önünde ki en büyük engel olarak görülüyor. Avrupa Birliği ülkeleri tatil için Türkiye’ye gidecek vatandaşlarına dönüşte 14 gün karantina uygulayacağını belirtmesi ile birçok işi karantinaya girmemek adına çok istemesine rağmen ülkemize gelmekten şimdilik vaz geçtikleri ifade ediliyor.

Turizmciler Teşvik Bekliyor

2020 yılında büyük bir zarar uğrayan Turizmciler ise bu konuda devletten teşvik bekliyor. Özellikle tüm dünyada ikinci bir dalga riskinin ortaya çıkması ile birlikte 2021 yılının bile tehlike altına girebileceğini belirten Turizmciler devletten teşvik haberi bekliyor. Birçok turizm işletmesinin zor durumda olduğu ifade edilirken gerekli yardımın ve teşvikin yapılmaması durumunda iflas ve kapatmaların başlayabileceği uyarısında bulunuyor. Özellikle ikinci corona virüs dalgasının yaşanması durumunda turizm sektörünün işinin oldukça zor olacağı yorumları yapılıyor.

Turizmde Devasa Gelir Kaybı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın