Ukrayna’da 20 Rehine Saatlerdir Kurtarılmayı Bekliyor

Ukrayna’da 20 Rehine Saatlerdir Kurtarılmayı Bekliyor
Ukrayna’da 20 Rehine Saatlerdir Kurtarılmayı Bekliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Durum Ukrayna hükümeti tarafından da takip ediliyor. Saldırgan uzun saatler geçmesine rağmen hala rehinelerin bırakılması için herhangi bir talepte bulunmadı. Polis geçtiğimiz saatlerde rehineleri kurtarmak adına rehinelerin toplandığı alana ateş açtığını bildirdi ancak alınan son verilere göre şu ana kadar herhangi bir kişinin öldüğü ya da yaralandığına dair herhangi bir veri olmadığını belirtti.

Saldırganın yetkililerden bir istekte de bulunmadığı göz önüne alınınca beklemenin en doğru adım olduğunu Ukrayna polisi de açıklamalarında basın mensuplarına bildirdi. 

Duruma el atan Ukrayna Devleti İç İşleri Bakan Yardımcısı içeride tutulan 20 kişinin sağlığının en önemli faktör olarak tutulduğunu aynı zamanda da saldırganın herhangi bir kolluk kuvvetine zarar vermemesi için çalışmaların büyük titizlik ile devam ettirildiğini açıkladı.

Yine Bakan Yardımcısı Heraşenko açıklamalarında saldırganının saat ayarlı bir bomba ile saldırıyı tamamlayacağı bilgilerinin de kolluk kuvvetlerine ulaştığını, bölgenin kolluk kuvvetlerince korumaya alındığını bu aşamada hiçbir vatandaşın zarar görmeden bu nahoş olaydan kurtulmak için gerekli çalışmaların hızla başlatıldığına dair bilgileri basın mensupları ile paylaştı.

Facebook hesabından da açıklama yapan Başkan Yardımcısı Heraşenko, polisin özel bir rehine operasyonu yönetimi sağladığını saldırının kısa zamanda hasarsız atlatılacağını da belirtti. Bir otobüste 20 kişinin rehine alındığı Ukrayna’ da tansiyon düşmüyor. Otobüsün etrafını terörle mücadele ekipleri abluka alarak sarmış durumda olan bölgede yoğun çalışmalar sürmekte.

Yakınları otobüs içerisinde olan Ukrayna vatandaşlarına ise bizzat Ukrayna polisi bilgi aktarımı sağlıyor. Bu anlamda rehine yakınlarının alandan uzaklaştırılması kararı herhangi bi taşkınlık dolayısı ile saldırganın varsa bomba ile saldırısı sonucu istenmeyen durumların yaşanabileceği öngörülerek karar verildi. Bu aşamada tül kolluk güçleri ve özel terörle mücadele timlerince belirlenen noktalarda sürekli olarak yapılan gözlemler ile sağlıklı bir şekilde bu terör olayının önümüzdeki saatlerde sonlandırmak hedeflenen görüşler arasında.

Ukrayna’da 20 Rehine Saatlerdir Kurtarılmayı Bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın