Üniversite Öğrencileri Yurt Ücreti Ödemeyecek

Üniversite Öğrencileri Yurt Ücreti Ödemeyecek
Üniversite Öğrencileri Yurt Ücreti Ödemeyecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kabine Toplantısı Sonuçladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Tarabya’daki Huber Köşkü’nde gerçekleştirildi. Toplantı video konferans yoluyla gerçekleştirildi. Saat 16.00’da başlayan toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. 

Toplantıdan üniversite öğrencilerinin yurt ücretlerini ödememesi kararlaştırıldı. Öğrenciler Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yurt ücretlerini ödemeyecektir. Yaz dönemindeki yurt ücretleri zaten talep edilmemektedir. Öğrenciler şu anda yurtlarda değil, evlerinde kendilerini izole etmektedir. Kullanılmayan yurtların ücreti de alınmayacaktır.

Mart Taksiti İade Edilecek mi?

KYK yurtlarında kalmakta olan öğrencilerden evine dönenler, bundan sonraki sürece ait yurt taksitlerini ödemeyecektir. Ancak Mart ayı taksitini ödeyenler için herhangi bir açıklama yapılmamıştır. İstenmeyen ücretler arasında Mart ayı da sayıldığı için bu aya ait ücret ileriki dönemlerden bir aylık ücrete mahsup edilmelidir. 

Geri Ödemelere 3 Ay Erteleme

Toplantıdan çıkan diğer bir karar da öğrenci kredi ödemelerinin 3 ay ertelenmesi oldu. Üniversite mezunu olup çektiği kredinin geri ödemesini yapanların taksitleri 3 ay boyunca ertelenecektir. Üniversite mezunlarının bir kısmı çalışmaya devam etse de çalışamayanlar için geri ödemeler sorun oluşturulacaktır. Ödenmeyen taksitler birikerek ödenemez bir hal alacaktır. Yapılan düzenleme ile maddi gelirden yoksun kalan kişilerin borç ödemeleri ertelenmiş olacaktır.

Üniversite Öğrencileri Yurt Ücreti Ödemeyecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın