Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Durumu Ne Olacak

Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Durumu Ne Olacak
Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Durumu Ne Olacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde üniversitelerde açılsın açılmasın tartışmaları sürmeye devam ediyor. Tartışmalar kapsamında edinilen bilgilere göre korona tedavisi gören akademisyenler kapsamında pek çok kişi var. Bunun için de aslında üniversitelerin açılıp açılmaması konusunda soru işaretleri devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre korona olan üniversitede idari personel sayısı 30.725 olarak gösterilmiştir. Bunu göz önünde bulundurmanız durumunda siz de vaka sayısı üzerinden karara ilişkin fikir yürütebilirsiniz. 

Korona Virüs Hızla Yayılıyor

Virüsün yayılma ihtimalinin en çok olduğu yerler arasında elbette üniversiteler var. Bakıldığında virüs sebebi ile öğrencilerin geri kalma durumu da olmaması için uzaktan eğitim başladı. Millî Eğitim Bakanlığı’nın kademeli olarak yüz yüze eğitime geçmesi ile son günlerde üniversiteler açılsın durumum da sık sık gündeme geliyor. Ülkemizde korona salgın süresinde yükseköğretim kurumlarındaki salgına ilişkin büyün verileri üniversitelerden toplayarak direkt olarak kurumların paylaşılması söz konusu.

YÖK verileri kapsamında ilgili kurumlar daha sağlıklı karar almak için üniversite rektörleri ile bilgileri paylaşıyor. Vaka sayısının çok olduğunu gösteren durumlar kapsamında direkt olarak açılsın açılmasın tartışmalarının da daha iyi bir sonuç almak açısından önemli olduğu bildiriliyor. Bunu göz önünde bulundurmak, ne şekilde sunulacak olduğuna ilişkin kararın açıklanması resmi şekilde alınıyor. 

Testi pozitif çıkan ve tedavi görenler hastanede mi?

Evet, bakıldığında son dönemde yapılan açıklamalara göre evde olanların pozitif olanların vaka sayısı içinde yer almadığı açıklandı. Bunun üzerine ise aslında tedirginlik arttı. Çok sayıda vaka olduğundan üniversiteler için de bu durum tehlike yaratıyor.

Üniversiteler Uzaktan Eğitime Devam!

Uzaktan eğitim konusunda üniversitelerin aldığı önlemler devam ediyor. Bu sayede corona olma riskinin de azalıyor olması, uzaktan eğitimi avantajlı kıldı. Bakıldığında direkt olarak siz de uzaktan eğitim için üniversitelerin web sitelerinde duyurunun yapıldığını görebilirsiniz. Şimdilik eğitimin başlaması yönünde bir açıklama olmadığından üniversiteler uzak eğitime devam mı edecek sorusunun yanıtı EVET olarak veriliyor. İlerleyen dönemlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor.

Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Durumu Ne Olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın