Uzaktan Telafi Eğitim Sancılı Başladı

Uzaktan Telafi Eğitim Sancılı Başladı
Uzaktan Telafi Eğitim Sancılı Başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona virüs pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim ile başlayan telafi eğitiminde ilk gün kargaşası yaşanıyor. Özellikle sistemin aşırı yoğunluktan dolayı oldukça yavaşladığı belirtiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı eli ve öğrencilere yönelik yaptığı açıklamada tüm sınıf gurupları için telefi eğitim programının paylaşıldığı ve herkesin kendi saatinde sisteme giriş yapmayı denemesi gerektiği belirtildi. Sistemde ilk gün çok aksaklıklar olsa da Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini memnun eden en önemli nokta ise öğrencilerin telafi eğitimlerine beklenenden daha fazla ilgi göstermeleri oluyor.

Okulların Açıklama Tarihi Değişebilir

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk hafta sonu katıldığı bir televizyon programında okulların açılması ile ilgili en son ve güncel açıklamayı yapmıştı. Bu açıklamaya göre okulların tamamen ya da kısmı olarak açılması ile ilgili henüz kesinleşmiş bir karar bulunmuyor. Bakan Selçuk bu doğrultuda ne öğrencileri ne de öğretmenleri en ufak bir riske atmayacaklarını belirterek Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda bir kararın alınacağını belirtti.

Kulislerde ise vaka sayısının 1500’ü aşması, son bahar aylarında ikinci dalga riskinin giderek yaklaşması ve seminerlerde birçok okulda baka görülmesi ile birlikte okulların açılması ile ilgili kararın değişebileceği ifade ediliyor.

Özellikle dünya geneline okulların açıldığı birçok ülkede vaka sayısının artması ile birlikte okullar tekrar kapatılmıştı. Bu sebeple ülkemizde 20 milyon öğrencinin olduğu göz önüne alındığında okulların açılması ve ikinci dalganın birleşmesi ile birlikte vaka sayılarında ön görülemeyen artışların yaşanabileceği ifade ediliyor. 

Birinci ve İkinci Sınıflar İçin Formül Aranıyor

Millî Eğitim Bakanlığı eğitimin temelinde olacak olan birinci sınıf ve ikinci sınıflar için ise formül arıyor. Bu noktada okulların sadece bu iki sınıflara yönelik olarak seyreltilmiş şekilde açılabileceği ifade ediliyor. Çünkü eğer bu sınıflar temellerin gerekli eğitimi alamazlar ise eğitim hayatlarının devamında çok büyük ve tamir edilmesi oldukça zor sorunlar yaşayabileceği tahmin ediliyor. Son günlerde mart ayından itibaren 6 aylık eğitim verilmesi yönünde ki eğilimin arttığı görülüyor.

Uzaktan Telafi Eğitim Sancılı Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın