Virüs Nedeniyle Yurtdışında 473 Türk Vatandaşı Hayatını Kaybetti

Virüs Nedeniyle Yurtdışında 473 Türk Vatandaşı Hayatını Kaybetti
Virüs Nedeniyle Yurtdışında 473 Türk Vatandaşı Hayatını Kaybetti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

103 Ülkeden 65 Bin Vatandaş Getirildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, koron virüs salgının başlamasından itibaren yurtdışındaki Türk vatandaşlarının ülkeye getirildiğini açıkladı. Yurtdışında yerleşik olan Türk vatandaşları orada kalmaya devam etti. Ancak eğitim, turizm, sağlık gibi çeşitli sebeplerle geçici olarak yurtdışında bulunan Türk vatandaşları yurda dönmek istedi. Dönmek isteyenler konsolosluklara başvuru yaptı ve kendilerine bildirilen zamanda yurda getirilerek karantinaya alındı.

Şu ana kadar dünyanın her yerinden pek çok vatandaşımız getirildi. 103 ülkeden gelen 65 binden fazla Türk vatandaşı KYK öğrenci yurtlarında karantinaya alındı. Buralarda durumları kontrol edildi ve 14 günlük süreyi doldurmaları beklendi. Sürenin dolması ile yeniden kontrolleri yapıldı ve evlerine gönderildi.

Diğer yandan yurtdışında kalmaya devam eden Türk vatandaşları arasında hayatını kaybeden çok sayıda kişi bulunuyordu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu sayının 473 olduğunu açıkladı. Halen gelmek isteyen vatandaşların talepleri alınarak tahliyeler devam etmektedir.

Yurtdışındaki Türkler için Dışişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Covid-19 Koordinasyon ve Destek Merkezi’nin başında Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran bulunmaktadır. Bu merkez 7 gün 24 saat esasına göre çalışmakta ve Türk vatandaşları ile koordinasyonu sağlamaktadır. Böylece durumunda bir değişiklik olan ya da yurda dönmek isteyen kişiler ile irtibata geçilecektir.

Virüs Nedeniyle Yurtdışında 473 Türk Vatandaşı Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın