Yerli Korona Virüs İlacı 6-9 Ay Sonra Piyasaya Sürülebilir

Yerli Korona Virüs İlacı 6-9 Ay Sonra Piyasaya Sürülebilir
Yerli Korona Virüs İlacı 6-9 Ay Sonra Piyasaya Sürülebilir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışmalar Devam Ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kovid 19’a karşı yerli ilaç üretilmesi için projeleri destekleidklerini açıklamıştı. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezine bağlı Gen Mühendisliği Biyoteknoloji Enstitüsü koordinasyonuyla çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezinde (UNAM) bu Doç. Dr. Urartu Şeker başkanlığında yürütülen çalışmadan olumlu sonuçlar alınmaya başlandı.

Şubat ayında başlayan çalışmalarda kırım Kongo kanamalı ateşinin tedavisinde kullanılan bir ilaç üzerine çalışılıyordu. Kovid19’a karşı kullanılacak olan ilaç için Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Aykut Özkul işbirliği ile çalışma yapılıyor. Yapılan çalışmada kovid 19 virüsünün tutunduğu protein bloke edilmeye çalışılıyor. 

Şu an için virüsün tedavisinde pek çok ilaç kullanılıyor ancak kesin sonuç alınamıyor. Bu yüzden yapılan çalışmalar büyük önem kazanıyor. Çünkü korona virüs şu anda başlangıç aşamasındadır. Orta ve uzun vadede hastalığın etkileri devam edecektir. Dolayısıyla en kısa sürede ilaç bulunması şarttır. 

Sağlıklı Olanlara Test Yapılmalı

Şeker, yaptığı açıklamada şu an için sadece ciddi hastalık belirtisi gösterenlere test yapıldığını hatırlattı. Sağlıklı olanlara da test yapılarak kesin bir izolasyon sağlanmadıkça virüsün bulaşıcılığının önlenmesinin mümkün olmadığını söyledi. İvedi olarak test sayısının arttırılmasını önerdi.

Yerli Korona Virüs İlacı 6-9 Ay Sonra Piyasaya Sürülebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın